HomeNieuwsBedrijven en personenBedrijven gaan samen in nieuwe holding Novio Packaging Group

Bedrijven gaan samen in nieuwe holding Novio Packaging Group

Novio Packaging is de nieuwe holding voor Oosterbeek Packaging (foto), Alpha Packaging International, Maer Flexibles, Maer Hong Kong en FehnPolycap. Om klanten een groter dienstenpakket met betere internationale slagkracht te kunnen bieden, bundelen de vijf bovenstaande bedrijven hun krachten als Novio Packaging. Door het samengaan versterken ze elkaars productie, distributie en dienstverlening.

Novio Packaging Group

Novio Packaging Group luidt de nieuwe naam van de bedrijvengroep, gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen en distributie van primaire verpakkingen. Directeuren Marck Jansen en Erik Trum: “Novio refereert aan nieuw, en is een afkorting van Noviomagus – de Latijnse naam van Nijmegen – dat ‘nieuwe marktplaats' betekent. Nijmegen is ook de stad waar wij beiden vandaan komen, dicht bij de plek van ons nieuwe hoofdkantoor.” De vijf bedrijven blijven in 2018 nog onder hun oorspronkelijke naam opereren als ‘member of Novio Packaging Group'. Vanaf 1 januari 2019 heten ze eenduidig Novio Packaging. Dan zullen ook Oosterbeek Packaging, Alpha Packaging International en Maer Flexibles juridisch fuseren.

Klanten nog beter af

Voor huidige en toekomstige klanten heeft de samenvoeging een gunstig effect. Waar de vertrouwde klantgerichtheid van grote kwaliteit blijft, zullen de kennis, productie, distributie en dienstverlening elkaar juist versterken. Erik Trum: “Doordat we één aanspreekpunt creëren, is het voor onze relaties direct duidelijk met wie ze te maken hebben en welke oplossingen we kunnen bieden.” Het directeursduo zet daarnaast in op internationale uitbreiding van het diensten- en productenpakket. Marck Jansen: “Met een groter volume verkrijgen we meer buying power. En dat is ook weer gunstiger voor onze klanten.”

Nieuw pand

Met het oog op deze samengang is het bedrijf afgelopen januari naar het nieuwe hoofdkantoor verhuisd. In het pand is ruimte voor groei, en er is ontwerptechnisch veel aandacht besteed aan de waarden van Novio Packaging. Erik Trum: “Het pand vertelt wie we zijn: modern, innovatief, creatief, vol kwaliteit. Openheid en samenwerking staan er centraal.”

Lees verder