HomeNieuwsBark Verpakkingen presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen

Bark Verpakkingen presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen

Bark Verpakkingen zal van 15 tot en met 18 mei 2018 aanwezig zijn op Interclean in de RAI te Amsterdam. Tijdens de show zal Bark vier productgroepen uitlichten die vooral voor de reinigingsindustrie zeer interessant zijn.

Absolute eyecatcher is het innovatieve bag-in-box systeem met de naam Cheertainer®. Dit systeem is qua concept en toepassingsmogelijkheden volgens Bark het enige echte alternatief voor de traditionele jerrycan. Het is geen kopie van de reeds bestaande bag-in-box verpakkingen zoals die al ruime tijd bekend zijn, maar is uniek in haar soort. Vooral ook omdat dit concept over een UN goedkeur (in het kader van de wetgeving transport gevaarlijke stoffen) beschikt. Ten aanzien van duurzaamheid en CO²-reductie is enorme winst te behalen. Het aandeel kunststof afval kan volgens Bark met ruim 80% worden gereduceerd in vergelijking met de standaard rigide jerrycan.

Verder zal er aandacht zijn voor het doseersysteem van Bark. Dit is een systeem waarbij er in de fles (dus zonder deze vooraf te openen) al de gewenste dosering kan worden bepaald. Voor concentraten is dit een innovatieve oplossing en wordt inmiddels breed binnen de reinigingsindustrie toegepast.

De derde productgroep die gepresenteerd zal worden zijn de zogenaamde stand-up pouches. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord is ook in de reinigingsindustrie een ‘hot topic'. Het vervangen van rigide verpakkingen door flexibele verpakkingen doet in toenemende mate haar intrede.

Tot slot zal Bark in samenwerking met Afa Dispensing Group haar assortiment trigger sprayers presenteren. Afa staat bekend als innovatieve speler op het gebied van dispensing concepten, waarvan de spraymogelijkheden inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de reinigingsindustrie.

www.bark-verpakkingen.com