HomeMachinesEtiketteren en printenAscensia realiseert kostenbesparing met laserprinter van Videojet

Ascensia realiseert kostenbesparing met laserprinter van Videojet

Ascensia Diabetes Care, voorheen Bayer Diabetes Care, verstrekt al meer dan 70 jaar controlesystemen voor bloedglucose aan patiënten. Door in te zetten op voortdurende innovatie, verbetert dit toonaangevende bedrijf de gezondheid en het leven van mensen met diabetes. Ascensia biedt een portfolio van producten, zoals meters, teststrips en apparaten die patiënten helpen hun toestand effectief te beheren en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Ascensia produceert meer dan tien producten die ze verkopen in meer dan 50 landen wereldwijd. Ascensia is erg succesvol in de sector waarin ze opereren en heeft te maken met een toenemende productievolume die oploopt tot 30.000 diabetessets en 300.000 test-stripbuisjes per dag. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Ascensia een overeenkomst met een fabrikant in de Verenigde Staten en Polen met betrekking tot het verpakkingsproces.

Voor het coderen van de verpakkingen van hun diabetessets gebruikte Ascensia voorheen voorbedrukte etiketten met variabele codes zoals partij, vervaldatum en serienummers. Het gebruik van voorbedrukte etiketten bleek uitdagend en duur. Alle etiketten moeten voorafgaand aan het verpakkingsproces worden goedgekeurd door Ascensia. En terwijl regelgevingseisen voor serialisatie over de hele wereld werden geïmplementeerd, had Ascensia ook te maken met uitdagingen als gevolg van uiteenlopende voorschriften voor het coderen van dozen.

Een van deze uitdagingen was een mogelijk verbod van Rusland op het gebruik van etiketten op verpakkingen van medische apparatuur, zoals ze eerder hadden gedaan voor farmaceutische producten. Ascensia moest een codeeroplossing vinden die de complexiteit van voorbedrukte etiketten zou elimineren, flexibiliteit zou bieden voor snelle codewijzigingen, gebruiksgemak zou bieden en aan serialisatie-eisen zou voldoen.

Videojet is zich bewust van de uitdagingen en werkt nauw samen met RR Donnelley, de gecontracteerde verpakker van Ascensia om een aangepast, op maat gemaakte totaaloplossing te ontwikkelen. Ascensia heeft tal van codeeropties overwogen, maar vanwege de complexiteit en de hoeveelheid informatie die nodig is op elke verpakking, bleek laserprinten de voordeligste optie. Bovendien kon het Videojet-team de twee verschillende labelingconfiguraties bieden die nodig zijn om te voldoen aan de vereisten van zowel de VS als de Europese Unie.

Videojet heeft uiteindelijk zes model 3330 laserprinters van 30 Watt geboden aan de Ascensia-locatie in Plover, Wisconsin (VA), en extra eenheden geïnstalleerd op locaties over de hele wereld. Het Videojet-lasermarkeersysteem voldeed aan alle codeervereisten voor de setinhoud, waaronder landspecifieke informatie, UPC, EAN en UDI barcodes (lineair en 2D), partijnummer en vervaldatum en informatie landregistratie in lokale talen.

Met lasers en software van Videojet kan Ascensia alle vereiste informatie, zowel vaste als variabele, rechtstreeks op de verpakking printen. Ze waren vooral tevreden dat er geen wijzigingen nodig waren in de bestaande set voor verpakkingsmateriaal tijdens de implementatie van de nieuwe codeeroplossing.

Ascensia gaf aan dat de standaard tekensets voor Videojet SmartGraphTM software, taalopties en programmering van inhoud belangrijke opties zijn bij de aankoopbeslissing. Als gevolg van de overgang van etiketten naar lasermarkeren, verwacht Ascensia een geschatte besparing van 2 miljoen dollar in vijf jaar. Door dit succes overweegt het team ook laserprinters te gebruiken op hun buisjes-lijnen. Ascensia gelooft dat laserprinten de toekomst is op het gebied van coderen en ziet Videojet als hun vaste partner op dit gebied.

www.videojet.nl