HomeDossiersDuurzaamheidApeldoorn Flexible Packaging brengt nieuwe ontwikkelingen naar Fachpack

Apeldoorn Flexible Packaging brengt nieuwe ontwikkelingen naar Fachpack

Van 25 tot en met 27 september zal Apeldoorn Flexible Packaging (AFP) deelnemen aan de Fachpack in Neurenberg. AFP zal daar verschillende nieuwe producten voor Stretch Film en Food Packaging Film presenteren.

De markt voor Stretch Film en Food Packaging kijkt meer en meer naar duurzame alternatieven. Productvernieuwing en technologische innovatie zijn altijd belangrijke waarden geweest voor AFP en het bedrijf heeft daarom flink geinvesteerd in de onwikkeling van duurzame alternatieven voor haar klanten. Dit heeft geresulteerd in de eerste High Performance Biobased stretchfolie: Katan-Ex Biobased.

Deze folie is afgeleid van suikerriet. Met deze folie is AFP naar eigen zeggen in staat om een 90% langere ecologische voetafdruk in vergelijking tot normale stretchfolie te realiseren, terwijl de prestaties van Katan-Ex stretchfolie wordt bereikt.

In de markt voor Food Packaging is AFP bezig met de ontwikkeling van mono-oplossingen voor barrièrelaminaten in samenwerking met Jindal Group, waar AFP onderdeel van is. Mono-materialen zijn veel gemakkelijker te recyclen in vergelijking tot samengestelde laminaten.

www.afpfilm.com