HomeDossiersDesignAntalis ontwikkelt verpakking voor de verzending van kamerplanten

Antalis ontwikkelt verpakking voor de verzending van kamerplanten

Antalis heeft het afgelopen jaar een nieuwe verpakking ontwikkeld voor de kamerplanten van tuinspecialist Bakker.com. Het bedrijf werd in 1945 opgericht en levert inmiddels in negentien landen. Op piekmomenten verwerkt het bedrijf zelfs zo'n 30.000 klantorders per dag. Bakker.com was echter niet tevreden over de verpakkingen voor de kamerplanten en schakelde Antalis in. Met de nieuwe verpakking kan het bedrijf in Hillegom het verpakkingsproces verder optimaliseren, om zo aan de wensen van klanten en alle kwaliteitsregels te voldoen.

Voorheen werden er bij Bakker.com dertien verschillende dozen met veel opvulmateriaal, zoals houten stokjes, papier en vlokken, gebruikt om de kwetsbare planten goed te kunnen verzenden. Bij het bedrijf werken veel uitzendkrachten, voor hen is het belangrijk dat de verpakking eenvoudig en snel te verwerken is en dat was hierbij niet het geval. Ook de klanten waren niet positief over de hoeveelheid aan verpakkingsmaterialen die gebruikt werden voor de verzending van de planten.

Gemak en praktisch

Antalis ontwikkelde een compleet nieuwe kartonnen verpakking in vijf verschillende maten. Deze verpakking wordt als een wikkel om de kamerplant gevouwen en aan de zijkant dicht gemaakt. Het vouwmechanisme aan de onderkant fixeert de pot. De verpakking is hierdoor stevig en heeft geen nietjes en tape meer nodig voor het sluiten. De planten worden in goede conditie en zonder onnodig afval bij de klanten bezorgd. Daarnaast wordt efficiënter gewerkt, omdat de verpakkingen geen instructie nodig hebben. Medewerkers hebben zo voor iedere kamerplant een juist formaat doos voor handen en zijn een stuk sneller klaar met inpakken.

Milieuvriendelijke verpakking

De nieuwe verpakking heeft geresulteerd in een enorme materiaalbesparing en zorgt ook voor minder schade aan het product en dus een hogere klanttevredenheid. John van Rooijen, manager productmanagement bij Bakker.com, vertelt: “We zijn blij met onze nieuwe verpakking en ook erg tevreden over de samenwerking met Antalis. Ze begrepen ons meteen en denken met ons mee. De wikkel is praktisch, kostenbesparend en beter voor het milieu omdat geen opvulmateriaal meer nodig is.”

Ferhat Avkapan, account manager packaging bij Antalis, en Kejah Tex, category manager Benelux bij Antalis, adviseerden Bakker.com: “Antalis levert niet alleen bestaande verpakkingen. Tijdens ons zogenoemde ‘box-consult' analyseren wij de behoeften en producten van de klant en geven dan advies over de beste verpakking. Samen met de klant een oplossing vinden, dat is waar wij goed in zijn.”

Kijk voor meer informatie op www.antalis.nl.