HomeNieuwsBedrijven en personenAbelan Videcart investeert 4,4 miljoen euro in offset drukpers

Abelan Videcart investeert 4,4 miljoen euro in offset drukpers

Abelan Videcart, lid van Solidus Solutions Group en gevestigd in Ibiricu-Egües (Navarra), investeert 4,4 miljoen euro voor de aankoop van een nieuwe 6-kleuren offset drukpers. De drukpers is specifiek ontworpen voor het bedrukken op groot formaat met zowel UV- als acrylinkten.

De nieuwe pers is ontwikkeld voor het bedrukken van karton op hoge snelheid met een dikte van 0,2 tot 1,80 mm. Deze nieuwe drukpers geeft Abelan Videcart niet alleen mogelijkheid om een breder en hoger kwalitatief aanbod van massief kartonnen producten aan het huidige klantenbestand te bieden, maar ook om het portfolio in vouwdozen uit te breiden.

Abelan Videcart, dat is uitgerust met machines voor lamineren, flexo en offset bedrukken, stansen en vouw-plakken, is de grootste producent van massief kartonnen verpakkingen voor de voedingsindustrie in Zuid-Europa. In 2017 bereikte het bedrijf een productie van 38.000 ton en een omzet van 45 miljoen euro, met een groei van 8-12% per jaar.

Het bedrijf telt ongeveer honderd werknemers en is volledig geïntegreerd met de papierfabriek Abelan San Andrés, Villava (Navarra). Beide vestigingen zijn in januari 2018 overgenomen door investeringsmaatschappij Aurelius en geïntegreerd in de Solidus Solutions Group, producent van massief karton, massief kartonnen verpakkingen en grafisch karton.

www.solidus-solutions.com