HomeKennisbankMarktinformatieFood Innovation Day 2018 deelt trends in verpakkingsinnovatie

Food Innovation Day 2018 deelt trends in verpakkingsinnovatie

Op donderdag 25 oktober 2018 organiseert Sdu de eerste editie van de Food Innovation Day, een dag volledig in het teken van de levensmiddelenindustrie en wel op een unieke locatie, namelijk het Inspyrium in Cuijk. Alle aspecten van de levensmiddelenindustrie komen in themasessies aan bod, zoals marketing & consument, processen & procedures en voedselveiligheid. NVC is partner van de Food Innovation Day vanwege de belangrijke rol die verpakken speelt in de levensmiddelenindustrie nu en in de toekomst.

Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker laat zien en garandeert. Wat betekent het toepassen van DIU voor de verpakkingen in de levensmiddelenindustrie? NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg deelt in een unieke presentatie de meest recente inzichten en illustreert deze met recente observaties van verpakkingsdesigns, zowel grafisch als structureel.

www.nvc.nl