HomeDossiersDuurzaamheidVolkerWessels wil duurzame wegen van gerecyclede verpakkingen

VolkerWessels wil duurzame wegen van gerecyclede verpakkingen

volkerwessels

VolkerWessels wil duurzame wegen van gerecycled plastic maken. Het concept hiervoor, PlasticRoad genaamd, is ontwikkeld door wegenbouwer KWS Infra, onderdeel van VolkerWessels. Gerecyclede kunststof wordt verwerkt tot prefab-wegdelen, die in z’n geheel worden aangebracht. Door de prefab-productie kan niet alleen de kwaliteit (stroefheid, waterafvoer, etc.) beter gegarandeerd worden, wegen kunnen ook veel sneller aangelegd worden.

volkerwessels“Plastic biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van huidige wegconstructies, zowel bij de aanleg als het onderhoud ervan”, aldus Rolf Mars, directeur van KWS Infra. “De potentie van het concept is enorm. Op dit moment zijn we op zoek naar partners die samen met ons een pilot willen uitvoeren. Naast fabrikanten uit de plastic- en kunststofindustrie, denken we dan aan de recyclebranche, universiteiten en andere kennisinstellingen.”

De gemeente Rotterdam heeft zich reeds gemeld voor een proefplaatsing. Een planning voor de aanleg van een eerste plastic weg kan KWS Infra echter nog niet geven.

Kijk voor meer informatie op www.volkerwessels.com.

Bron: VMT