HomeNieuwsBedrijven en personenVMK heet per 1 september NRK Verpakkingen

VMK heet per 1 september NRK Verpakkingen

kunststof-verpakkingen

De VMK, Vereniging Kunststofverpakkingen Nederland, heeft per 1 september 2014 haar naam veranderd in NRK Verpakkingen. Met deze naamswijziging benadrukt de brancheorganisatie de krachtenbundeling en samenwerking binnen de Nederlandse rubber- en kunststofindustrie. De VMK was altijd al actief binnen de NRK-gelederen, maar die krachtenbundeling draagt de organisatie nu ook uit in naam en logo. Veel drukwerk is al omgezet naar de nieuwe naam en huisstijl, de website wordt momenteel aangepast.

nrk-logo-2014De Federatie NRK behartigt als koepelorganisatie de generieke belangen van de industrietak, NRK Verpakkingen richt zich specifiek op kunststofverpakkingen. Door deze onderlinge taakverdeling zijn de activiteiten complementair en versterken ze elkaar. De thema’s waar NRK Verpakkingen zich op richt zijn voedselveilige verpakkingen, van afvalbeheer naar een circulaire economie, imago van kunststofverpakkingen en praktische ondersteuning aan leden.

De naamswijziging betekent geen wijziging in koers; NRK Verpakkingen zet de activiteiten van de VMK voort. “De Federatie NRK en NRK Verpakkingen bewaken allebei relevante wet- en regelgeving op hun eigen terrein en ze bieden praktische ondersteuning. NRK Verpakkingen verschaft bovendien kritische informatie aan de leden over de projecten in de verduurzamingsagenda van de Raamovereenkomst Verpakkingen II”, vertelt Aafko Schanssema, directeur NRK Verpakkingen. “Ondernemers kunnen de Europese en nationale wet- en regelgeving natuurlijk zelf bijhouden, evenals alle verpakkingsdossiers, maar in de praktijk blijkt een lidmaatschap handiger te zijn.” Ondernemers houden zo efficiënt de vinger aan de pols.

Kijk voor meer informatie op www.nrk.nl.