HomeNieuwsBedrijven en personenVion wil ook op verpakkingsmateriaal bezuinigen

Vion wil ook op verpakkingsmateriaal bezuinigen

vion

Vion maakt de eerste stappen in zijn nieuwe strategie zichtbaar. De Vleesverwerker schakelt het Amsterdamdse bedrijf proQure in om de kosten van inkoop non-food te verlagen. De inkoopspecialisten van proQure ondersteunen Vion in het onderhandelen en inkopen op een meer efficiënte en gestructureerde wijze.

vion-logo-2014Hiermee laat Vion zien wat de eerste in een reeks bezuinigingen zullen zijn. De vleesverwerker besteedt jaarlijks gemiddeld 11 procent van de omzet aan inkoop non-food ter ondersteuning van de bedrijfsactiviteiten. Daarbij gaat het onder meer om verpakkingsmaterialen, logistieke dienstverlening, catering en de inkoop van energie.

Jacques Straathof, CFO Vion: “Om het vertrouwen terug te winnen van klanten en van de markt, gaan we de komende twee jaar 100 tot 150 miljoen extra investeren. Een deel van deze investeringen wordt gefinancierd door kosten te besparen op bijvoorbeeld inkoop non-food.”

Om deze besparingen te realiseren gaat Vion ook de interne organisatie rondom inkoop non-food anders inrichten. De Nederlandse en Duitse Purchase Non Food teams worden samengevoegd, waarmee Vion naar eigen zeggen beter gebruik gaat maken van de schaalvoordelen van de organisatie.

Kijk voor meer informatie op www.vionfoodgroup.com.

Bron: Levensmiddelenkrant