HomeMachinesNiet-primair verpakkenVerbruggen introduceert compacte palletiseermachine

Verbruggen introduceert compacte palletiseermachine

verbruggen-vpm-bl-trans

Verbruggen heeft recentelijk de VPM-BL palletiseermachine geïntroduceerd, werkend volgens het draai-/schuifprincipe. Met deze compacte machine is het mogelijk om diverse goederen (dozen, kratten, trays, bakken) vanaf een zeer klein formaat eenvoudig te palletiseren.

verbruggen-logo-2014De VPM-BL is een eenvoudige en complete palletiseermachine, met of zonder automatische pallet doorvoer. In de aanvoer worden de goederen volgens het stapelpatroon gepositioneerd en gebufferd. Een schuif formeert de volledige laag op een formatiedeur. De laag wordt aan vier zijden omsloten door een kraag zodat de laag accuraat op de pallet wordt geplaatst.

Na het plaatsen van de laag op de pallet, drukt dezelfde kraag de laag nogmaals aan. Op deze manier wordt een goed stapelresultaat behaald. De VPM-BL is eenvoudig uit te breiden van halfautomatisch (plaatsen van de pallet op de vloer) tot volautomatisch met een palletmagazijn, papierdispenser en wikkelmachine.

Voor een klant in de Verenigde Staten heeft Verbruggen een compleet dozenvul- en buffersysteem ontwikkeld, welke aansluit op een VPM-BL. Hiermee kunnen zes vullijnen tegelijkertijd worden bediend. Binnenkort volgt een nieuw systeem voor het draaien van de verpakkingen met behulp van een tweesporen transportband. Zeker voor stootgevoelige producten is deze oplossing een verbetering.

Om aan de toenemende vraag naar flexibiliteit in het werken met diverse verpakkingen te beantwoorden heeft Verbruggen een combi-manipulatorsysteem ontwikkeld voor het palletiseren van zowel zakken als dozen en kratten met dezelfde machine. Werd dit tot voor kort nog met een gescheiden zakkenmanipulator en dozen-/krattenmanipulator gedaan, het nieuwe combi-systeem is geïntegreerd in één manipulator en kan een hogere capaciteit realiseren.

Kijk voor meer informatie op www.verbruggen.nl.

Bron: Bulk