HomeNieuwsVerandering maakt deel uit van service Storopack

Verandering maakt deel uit van service Storopack

storopack-blackdekker

Storopack adviseert Stanley Black & Decker in Tessenderlo (België) op het gebied van beschermende verpakkingen. Het distributiecentrum in deze vestiging heeft geleidelijk alle verzendingen naar klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië overgenomen. Het Storopack-proces garandeerde dat de verpakkingsoplossing altijd het hoofd kon bieden aan de uitdagingen die deze veranderingen meebrachten. “We hebben onze productiviteitsdoelen voor de beschermende verpakkingen steeds gehaald”, zegt Ludo Lantmeeters, Logistics & Facilities Sourcing Manager bij Stanley Black & Decker. Sinds de zomer van 2014 worden dagelijks gemiddeld 18.000 pakketten verzonden.

storopack-logo-2014In het distributiecentrum van Tessenderlo worden de werktuigassortimenten van verschillende merken van de onderneming opgeslagen, waaronder Stanley, Black & Decker, DeWalt en Facom. De goederen worden verzonden naar bouwmarkten en kleinhandelaars, naar logistieke dienstverleners en regionale distributiecentra.

Voor ongeveer 90% van de verzendingen worden de luchtkussens Airplus Void van Storopack gebruikt als beschermende verpakking. Hiervoor zijn er vier inline-arbeidsplaatsen. Elke werkplek is uitgerust met een silo en een apparaat uit de reeks Airplus Mini dat de luchtkussens van boven in de silo vult. De medewerkers kunnen de luchtkussens op ergonomisch verantwoorde wijze nemen en in de doos met de voorverpakte producten leggen.

De bevoorrading met luchtkussens is sensorgestuurd. Als het signaal wordt gegeven, start het apparaat Airplus Mini opnieuw met de productie van luchtkussens. Om de folierol te vervangen, kan de medewerker het toestel tot op zijn hoogte brengen met een liftsysteem.

Deze verpakkingsoplossing is in 2012 in bedrijf genomen. Het concept is nog steeds hetzelfde, maar op de inpakplaatsen veranderde er het een en ander. Stanley Black & Decker wou immers de capaciteit van het distributiecentrum van de Tongerse vestiging integreren in het distributiecentrum van Tessenderlo. Storopack heeft dit proces begeleid en de oplossing voor de beschermende verpakking dienovereenkomstig aangepast. Aanvankelijk werden er op de inline-arbeidsplaatsen ongeveer 9.000 zendingen/dag (10.800 bij maximale capaciteit) verwerkt; vandaag is dat aantal gestegen tot ongeveer 16.200 zendingen/dag (19.800 bij maximale capaciteit).

Hiertoe heeft Storopack een nieuwe generatie van de Airplus Mini-machines met een capaciteit van 10 m verpakkingsmateriaal per minuut ingevoerd. Bovendien werd de sensor anders gepositioneerd, waardoor de silo’s meer materiaal kunnen bevatten. Deze integratie garandeert dat ook in geval van grotere hoeveelheden altijd voldoende verpakkingsmateriaal beschikbaar is.

Storopack heeft de klant ook advies gegeven over het verloop van het arbeidsproces. Dankzij de samenwerking tussen de partners kunnen de medewerkers vandaag een zending in ongeveer 15 seconden laten klaarmaken.

Het dienstenpakket voor Stanley Black & Decker is gebaseerd op het Storopack-proces. Daaronder verstaat Storopack het verstrekken van advies over en het realiseren van een individuele, voordelige beschermende verpakkingsoplossing voor een klant. Door regelmatige analyses komen veranderde behoeften aan het licht en kunnen noodzakelijke aanpassingen aangebracht worden. Storopack begeleidt zijn klanten bij hun continue proces van verbetering.

Kijk voor meer informatie op www.storopack.be.