HomeNieuwsVeiligheid boven alles met HK Plastics

Veiligheid boven alles met HK Plastics

hk-plastics-iml-un

Voor het transport van gevaarlijke stoffen is in een groot aantal gevallen een verpakkingscontainer nodig die aan strenge eisen dient te voldoen. HK Plastics heeft hier een breed gevarieerde reeks UN-gecertificeerde verpakkingscontainers voor in haar assortiment. Maar wat betekent UN eigenlijk?

Waarom UN?

hk-plastics-logo-2014Elke transportgroep heeft zo haar eigen autoriteit met een eigen handboek en gestelde normen aan de kwaliteit van de verpakking. Een voorbeeld van zo’n autoriteit is de ADR voor het wegtransport. Deze verschillende autoriteiten volgen een comité van experts van het UNICE om de samenhang tussen deze regelgeving te kunnen waarborgen. De Verenigde Naties heeft het transport van gevaarlijke stoffen geharmoniseerd aan de hand van indelingscriteria voor verschillende gevaren alsmede de voorwaarden voor het transport geformuleerd die er voor zorgen dat het vervoer van deze gevaarlijke stoffen over weg, per spoor, door de lucht en over binnenwateren effectief en veilig worden uitgevoerd.

Hoe certificeer je een container?

UN-gekeurde verpakkingscontainers worden uitvoerig getest om te kijken of ze voldoen aan de gestelde normen. We beschikken bij HK Plastics over de juiste faciliteiten om deze testen intern te kunnen doen. Pas als alle testen goed zijn doorlopen en we er zeker van zijn dat de container aan alle normen voldoet, bieden we deze aan bij een externe gecertificeerde instelling die uiteindelijk de container kan normeren. Deze certificerende instellingen vallen onder toezicht van nationale autoriteiten. Hierdoor ontstaat een betrouwbare en onafhankelijke waardering.

De UN-markering

De gecertificeerde verpakkingscontainers dragen naast het UN-logo ook een unieke code, waaruit afgeleid kan worden op welke wijze en voor welke verpakkingsgroep de container is gecertificeerd. Zo kan aan de code worden ontleend wanneer de container is geproduceerd, wat het maximale gewicht is dat afgevuld mag worden en/of de container getest is voor vloeistoffen of vaste stoffen.

Kijk voor meer informatie op www.hk-plastics.com.