HomeNieuwsTomra introduceert sorteermachine speciaal voor sla

Tomra introduceert sorteermachine speciaal voor sla

tomra-falcon

De Falcon verwerkt grote volumes sla en verwijdert ongewenst materiaal dat van het veld mee in de productielijn kan worden gebracht (o.a. uitwerpselen, knaagdieren, insecten, kunststof, hout, aardkluiten en stenen). “De Falcon verwijdert het meeste ongewenst materiaal in een vroeg stadium om ervoor te zorgen dat de sorteermachines verderop in de lijn aan een hoger rendement kunnen draaien”, zegt Roel Molenaers, Product Manager bij TOMRA Sorting Solutions.

tomra-logo-2014Omdat de slaverwerkende industrie sterk onderhevig is aan o.a. weersomstandigheden en geografische locatie zorgt de Falcon ervoor dat, ongeacht de toestand van het product, de voorsortering evenwichtig en veilig verloopt. Op die manier kan er verderop in de verwerkingslijn een veel uniformer product verwerkt worden, waardoor een goed eindproduct kan worden gegarandeerd.

Flexibele productbehandeling wordt vergemakkelijkt door de geïntegreerde invoerband en de spreiding van alle slablaadjes, terwijl de uitstootvingers aan hoge snelheid accuraat al het vreemd materiaal verwijderen, met inbegrip van de zware defecten. Ondersteund door ledverlichting detecteren de hoge resolutie camera's verschillende kenmerken, zoals het bladgroen- of chlorofylgehalte van de producten. Bovendien verbetert de ‘off belt' detectie een hoogwaardig eindproduct. De gebruikersinterface is eenvoudig te bedienen. De operator kan snap shots nemen van de grondstof en de defecten. “Dankzij deze Set & Sort moet de sorteermachine niet continue bewaakt worden”, vertelt Molenaers.

TOMRA's nieuwe sorteermachine voldoet aan alle strenge hygiënische eisen van deze industrie. Gezien het compact ontwerp is de sorteermachine eenvoudig te integreren in een bestaande productielijn. Daarnaast vergemakkelijkt het open ontwerp het onderhoud en sanitaire voorzieningen van de machine. “Net zo belangrijk als de bovengenoemde voordelen is het behoud van schoon waswater. Dankzij de Falcon blijft het waswater veel langer proper. Dit resulteert in een grote besparing voor onze klanten”, voegt de heer Molenaers er aan toe.

“Ik ben erg blij met het feit dat TOMRA opnieuw in staat was een antwoord te bieden aan deze dringende behoefte van de industrie. Met de lancering van de Falcon bevestigen we opnieuw onze leidende rol in de sorteerindustrie. Met de combinatie van ODENBERG en BEST technologieën zijn we in staat om state-of-the-art oplossingen aan te bieden aangezien het beste van twee werelden nu samengebracht werd onder één sterk TOMRA.”

Kijk voor meer informatie op www.tomra.com/food.

Bron: AGF.nl