HomeNieuwsTOMRA demonstreert twee sensorgebaseerde sorteersystemen

TOMRA demonstreert twee sensorgebaseerde sorteersystemen

tomra-berlijn

TOMRA Sorting Food demonstreerde twee van z’n sensorgebaseerde systemen tijdens Fruit Logistica, de van 3 tot 5 februari werd gehouden in Berlijn. Verwerkers en verpakkers konden bij TOMRA’s stand meer te weten komen over de optische sorteerder Sentinel II en de optische bandsorteermachine Genius.

tomra-logo-2014De Sentinel II-sorteerder is speciaal ontworpen voor de verwerkingssector van aardappelen, tomaten en perziken en is een zeer efficiënte en kosteneffectieve sorteeroplossing. Met een capaciteit van 20-400 ton per uur is de Sentinel II een oplossing voor verpakkers en verwerkers die op zoek zijn naar een machine die producten op kleur, gebreken en vreemde materialen controleert. Het is in staat volumes te tellen en data te genereren van gebreken en productomvang.

De Genius kan allerlei levensmiddelen sorteren, waaronder fruit, aardappelen, groenten en noten. De bandsorteermachine scheidt goede en slechte producten van elkaar en kan aan individuele klantenbehoeften worden aangepast. Voor exploitanten brengt de machine meerdere voordelen. Door de hoge volumecapaciteit is de verwerking sneller en effectiever zonder te moeten inleveren op voedselveiligheid en -kwaliteit.

Kijk voor meer informatie op www.tomra.com.

Bron: AGF.nl