HomeNieuwsSeufert ontwikkelt PET-verpakking met lichteffecten

Seufert ontwikkelt PET-verpakking met lichteffecten

seufert-led

In een volledig nieuwe presentatieverpakking voor champagneflessen combineert Seufert een verpakking uit ingekleurde, transparante PET-folie met een LED-module. Als de promotieverpakking in de hand wordt genomen en bewogen, lichten de zowat 80 lichtpunten op in rood, wit en geel in een voorgegeven volgorde. Het printpatroon op de verpakking is op de LED's afgestemd, en zo licht de champagne parelend op in het glas. Maar ook de promotieverpakking op zich valt al op. Ze omsluit de champagnefles in de vorm van een champagnekoeler. De zwart ingekleurde folie is bedrukt volgens het offset- en het zeefdrukprocedé. Lakken zorgen voor haptische effecten.

seufert-logo“Hoe meer zinnen van de klant aangesproken worden, hoe effectiever hij of zij zich een product of merk zal herinneren”, zegt Thomas Pfaff, verantwoordelijke Verkoop & Marketing. “Onze champagnekoeler valt door de knipperende LED's bijzonder visueel op. De consument houdt het product in de hand; hij of zij beweegt de verpakking – die daarop begint op te lichten – en merkt daarbij de haptische drukeffecten”, zo verklaart Pfaff verder. De verpakkingsfabrikant geeft zijn klant op die manier een instrument in de hand, waardoor de verpakking de aandacht vestigt op het product en het merk.

De geïntegreerde LED-module inclusief elektronica en vezeloptiek werd ontwikkeld in samenwerking met de firma ROX Asia Consultancy Ltd. De ingebouwde trilsensor start de individueel aanpasbare lichtprogrammering, die bij continu bedrijf ontworpen is voor tien uren bedrijf resp. 500 keer activeren. De LED-module wordt aansluitend in de PET-verpakking geïntegreerd, zodat de diodes door de transparante, ingekleurde folie heen oplichten.

De ‘LED-champagnekoeler' werd ontworpen in de eigen ontwikkelingsafdeling van Seufert. De verpakkingsfabrikant wil op deze wijze de aandacht van de belangstellenden vestigen op de talloze mogelijkheden van transparante verpakkingen. Afgezien van de bekende doorzichtige vouwboxen behoren gestanste uitsnijdingen, doorzichtige omhullingen, transparante deksels en zelfs ongewone vormen tot het programma van de foliespecialist. De verpakking wordt immers steeds individueel aan het product aangepast en naar wens in offset- of zeefdruk en met hoge- of warme foliepersing veredeld.

Kijk voor meer informatie op www.seufert.com.