HomeNieuwsBedrijven en personenSchumacher neemt grootste vlakbedstans van Europa in bedrijf

Schumacher neemt grootste vlakbedstans van Europa in bedrijf

schumacher

Bij Schumacher Packaging & Display in Breda is nu de grootste vlakbedstans van Europa in bedrijf genomen. Hiermee heeft de Duitse Schumacher Packaging Groep na de overname van de gerenommeerde display-specialisten uit Breda, die in juni 2014 plaatsvond, al flink geïnvesteerd. De nieuwe groot-formaatstans met de modelaanduiding Giant 250S is afkomstig van de Zuid-Koreaanse machinefabrikant Young Shin.

schumacher-logoDe stans kan bladformaten tot een grootte van 1700 x 2500 mm verwerken, wat zelfs het formaat Xb overtreft. Hij is geschikt voor zowel enkel- en dubbelzijdig golfkarton als voor karton. De moderne groot-formaatstans verwerkt 2.000 tot 3.000 bladen per uur en overtuigt daarnaast door een hoge afdrukprecisie. Voor de klanten van de Schumacher Packaging Groep levert de investering aanzienlijke voordelen op. Dankzij het grote bladformaat kunnen in Breda nu namelijk ook complexe vormen uit zo min mogelijk afzonderlijke delen worden gemaakt. Dit breidt de creatieve mogelijkheden bij het maken van displays duidelijk uit en reduceert de productiekosten.

Luc Swaenen, voor de overname door Schumacher Packaging mede-eigenaar van Vinke Display en nog steeds directeur van de hernoemde onderneming, verheugt zich over de nieuwe designmogelijkheden: “Wij maken in Breda namelijk geen conventionele verpakkingen, maar grote structuren, van het display tot winkeldecoraties. Tot nu toe moesten wij bij complexe ontwerpen veel nieten en plakken. Dankzij de nieuwe groot-formaatstans – de grootste in Europa – hebben wij nu heel andere vrijheden bij het design en kunnen wij goedkoper produceren.”

Al sinds lange tijd heeft de fabriek in Breda, die nu werkt onder de naam Schumacher Packaging & Display, een uitstekende naam als creatieve maker van innovatieve displays, promotieverpakkingen en winkeldecoraties verworven. Tot de bekende Europese klanten behoren onder andere Coca Cola, Ferrero en Procter & Gamble.

De Schumacher Packaging Groep wil met de investeringen in Breda niet alleen zijn portfolio voor display-oplossingen uitbreiden, maar bij de Nederlandse vestiging ook een nieuw bedrijfs- en logistiekcentrum opbouwen, speciaal gericht op het Beneluxgebied. Klanten verkrijgen in Breda nu de totale Schumacher Packaging portfolio aan op maat gemaakte verpakkingsoplossingen van karton en golfkarton. Ook door strategische investeringen in de bij de grens gelegen Duitse fabriek heeft de verpakkingsspecialist zijn aanwezigheid in het Benelux-gebied al versterkt: een bijzonder moderne golfkartonfabriek in Greven, die Schumacher Packaging in de directe omgeving van het vliegveld Münster/Osnabrück heeft gebouwd, werd in mei 2014 in gebruik genomen.

Kijk voor meer informatie op www.schumacher-packaging.com.