HomeNieuwsProctor & Gamble kiest voor gepatenteerde technologie Airopack

Proctor & Gamble kiest voor gepatenteerde technologie Airopack

airopack-gillette

Airopack, maker van innovatieve dispensers uit Waalwijk, heeft een miljoenenorder in de wacht gesleept bij het Amerikaanse Gillette. Dit scheermerk van Procter & Gamble gaat de gepatenteerde spuitbustechnologie van Airopack gebruiken voor zijn nieuwe scheergel. Wereldwijd gaat het om de productie van tientallen miljoenen bussen scheergel per jaar.

airopack-logo“Met de ontwikkeling zijn we zeven jaar bezig geweest”, zegt Quint Kelders, bestuursvoorzitter van Airopack, in een artikel in het Financieele Dagblad. “Drie jaar geleden hebben we al een contract getekend met Procter & Gamble, maar daarna zijn er nog heel veel testen gedaan. Nu is onze technologie echt geïntroduceerd in de wereld.”

Airopack heeft in het wereldwijde r&d-centrum in Waalwijk een drukcontrolesysteem ontwikkeld, waarmee drukverpakkingen kunnen worden gemaakt die op lucht werken in plaats van drijfgassen. Daardoor kunnen verpakkingen van kunststof worden gemaakt in plaats van van metaal en zijn ze milieuvriendelijker. “En je kunt tot de laatste druppel constant doseren, iets wat met de huidige drijfgasspuitbussen niet kan”, zegt hij. Bovendien maakt de kunststofverpakking het mogelijk om een venster te maken, waardoor klanten het product ook kunnen zien. Ook dat is volgens Kelders nieuw in de branche.

Kelders hoopt dat de deal met Gillette meer klanten in de persoonlijke verzorgingssector zal aantrekken. Ook werkt het bedrijf aan een oplossing voor een geheel andere markt: de biersector.

Kijk voor meer informatie op www.airopack.com.

Bron: Financieele Dagblad