HomeNieuwsNVC innovatieproject Web Retail Packaging

NVC innovatieproject Web Retail Packaging

webshop-trans

Verpakken is een essentiële factor voor de verdere verantwoordelijke groei van het thuiswinkelen, met name waar het fysieke producten betreft. Hoe ziet de toekomst van het verpakken voor e-commerce (Web Retail Packaging WRP) er uit en welke verpakkingsaspecten betekenen daarin risico’s of juist kansen? Deze vragen staan centraal in dit project.

nvc-logo-2014Het online 1-uurs webinar (in het Engels) biedt een uitstekende introductie van de WRP-wereld en de uitdagingen waarvoor retail, industrie en verpakkingsleveranciers zich gesteld zien.

NVC is partner in het Shopping2020 e-commerce innovatieproject, waarin de acties in kaart worden gebracht die moeten worden ondernomen op bedrijfs-, branche- en nationaal niveau om voorbereid te zijn op de toekomst. Wij zijn voorzitter van de Expert group WRP in het kader van dit project. Retailers in de food en non-food worstelen met de snelle verschuiving van omzet van fysieke naar omnichannel retail, de ingrijpende digitalisering van producten en diensten en een sterke toename van de internationale (digitale) concurrentie. Het NVC focust op de kansen en bedreigingen die deze ontwikkelingen betekenen voor Web Retail Packaging WRP. Dit is het verpakken van producten die on-line besteld en afgeleverd worden, direct bij de consument thuis of via een afhaalpunt. Aandachtspunten zijn Delivery, Efficiency, Ecologie, Shopper Behaviour, Supply Chain en Veiligheid en Fraude.

De NVC Cursus Verpakken voor webretail geeft u in vier dagen een uitstekend inzicht in het belang van verpakken en verpakkingen voor het succes van webretail activiteiten. Hoofddocent is prof. Gino van Ossel, een van Europa's toonaangevende experts in retailmanagement en trademarketing. De cursus omvat tevens een aantal unieke bedrijfsbezoeken. Aan de orde komen de logistiek, materials handling, het voorkómen van productschade, het faciliteren van retouren, het garanderen van een consistente merkuitstraling, het beheersen van de labelling en het integreren van duurzaamheid in uw verpakkingskeuzes. Na afloop van deze cursus bent u in staat beter te verpakken: tegen lagere kosten, met tevreden web-klanten, met een verantwoorde belasting van het milieu.

Het project zal op 2 oktober 2014 worden afgesloten met de publicatie van een Position Paper op basis van alle project-activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.