HomeNieuwsNoors mosselbedrijf automatiseert met seallijn van Tramper

Noors mosselbedrijf automatiseert met seallijn van Tramper

tramper-mosselen

Bij het Noorse mosselverwerkingsbedrijf Snadder og Snaskum is onlangs een complete Tramper S-335 seallijn geïnstalleerd. Het bedrijf verpakte de mosselen nog niet in lekvrije MAP verpakkingen en heeft met deze aanschaf haar eerste stap gezet naar automatisering van het verpakkingsproces van lekvrije MAP verpakkingen.

tramper-logo-2014De trays worden aan het begin van de lijn door een Tramper D-360 ontnester automatisch ontstapeld, waarna ze getransporteerd worden en automatisch afgevuld. Dit gebeurt door een Tramper afvulsysteem, dat gevoed wordt door een automatische 2-kops lineair weegmachine van LWA. De lijn is tevens voorzien van een labeling systeem inclusief printer welke labelt vóór het sealen. Met een productievermogen van meer dan 1,5 ton mosselen per uur realiseert Snadder met deze lijn een fikse verhoging van haar capaciteit.

Snadder og Snaskum is gevestigd in het Noorse Rissa en is marktleider in de verwerking van organische mossels. Tevens is het bedrijf de oudste mosselproducent van Noorwegen.

Kijk voor meer informatie op www.trampertechnology.nl.