HomeThema'sMacropak 2014Nedpack toont palletiseermachine Highrunner op Macropak

Nedpack toont palletiseermachine Highrunner op Macropak

qimarox-highrunner-mk7

Nedpack laat op Macropak zien dat een volledig automatische palletiseeroplossing niet log, ingewikkeld en duur hoeft te zijn. De unieke Highrunner mk7 van Qimarox is een volledig standaard machine waarin dankzij de gepatenteerde techniek en het modulaire ontwerp het beste van een conventionele palletiseermachine en een standaard palletiseerrobot is verenigd. Snel, flexibel, eenvoudig te integreren en bovenal erg aantrekkelijk geprijsd: een investering in de Highrunner mk7 loont al snel. De vernieuwde palletiseermachine combineert de flexibiliteit van een palletiseerrobot met de capaciteit van een lagenpalletiser. Uniek is de formeerschuif, waarmee de aangevoerde producten worden samengeschoven tot rijen of lagen met het gewenste patroon. Met deze gepatenteerde formeerschuif kunnen producten geheel traploos en met een grote nauwkeurigheid gepositioneerd worden. Ook een eventuele spatiëring tussen de producten kan tot op een millimeter worden ingesteld. Deze techniek heeft zich de afgelopen jaren al bij tientallen bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie bewezen.

Lage total cost of ownership

nedpack-logo-2014Dankzij de vernieuwingen van Nedpack zijn de kosten voor aanschaf, gebruik en onderhoud – total cost of ownership – aanzienlijk gereduceerd. Door voortdurende doorontwikkeling is het ontwerp vereenvoudigd en bevat de machine minder onderdelen, waardoor de assemblage- en montagetijd flink is verkort. Daarnaast maakt Nedpack nu meer gebruik van uniforme, gestandaardiseerde onderdelen. Dat betekent niet alleen onderdelen die goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar zijn, maar dat gebruikers ook minder reserve-onderdelen op voorraad hoeven te houden. Door het modulaire ontwerp zijn delen van de machines ook onderling gemakkelijker uit te wisselen. Ook de besturing van de machine is aangepast. Die is nu zo ingericht dat de snelheid van de machine optimaal wordt afgestemd op de snelheid waarmee producten worden aangevoerd. Dat scheelt niet alleen flink in energieverbruik, maar betekent ook minder slijtage aan alle bewegende delen.

Flexibel en nauwkeurig

Dankzij de bijzondere formeertechniek is de palletiseermachine van Nedpack net zo flexibel als een palletiseerrobot. Vrijwel elk patroon kan zonder problemen worden gemaakt. Het voordeel ten opzichte van een robot is de mogelijkheid om een complete rij of laag in één keer op de pallet te plaatsen, wat voor een flink hogere capaciteit zorgt. In vergelijking met andere formeertechnieken is de machine van Nedpack nauwkeuriger en betrouwbaarder, ook na jarenlang intensief gebruik. Er is geen sprake van doorslippende producten en er ontstaan geen afwijkingen in patronen door rek in transportbanden of –riemen, zoals bij veel andere machines het geval is. Daarnaast gaat geen tijd verloren door omstellen van machines. Operators kunnen met een druk op het touchscreen van de bedieningsconsole eenvoudig het stapelpatroon veranderen zonder dat de machine fysiek aangepast hoeft te worden. Via dat touchscreen kunnen de operator bovendien zelf stapelpatronen aanmaken of aanpassen.

Talrijke opties

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de palletiseermachines van Nedpack eenvoudig worden aangepast aan de behoefte van de klant. Zo kan de klant kiezen uit zij-invoer, midden-invoer en dubbel-invoer, waarbij twee formeerbanen voor extra capaciteit zorgen. Daarnaast kan de palletiseermachine worden uitgebreid met een aantal extra modules, zoals de Twistrunner voor het keren van producten, de Stackrunner voor het stapelen of ontstapelen van lege pallets, de Sheetrunner voor het leggen van een vel karton of papier tussen twee lagen en de Filmrunner voor het leggen van een vel folie of papier tussen twee lagen.

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.com.