HomeNieuwsMultivac presenteert veilige verpakkingen voor groenten en fruit

Multivac presenteert veilige verpakkingen voor groenten en fruit

multivac-agf

Van 4 tot en met 6 februari 2015 presenteert MULTIVAC op de Fruit Logistica beurs in Berlijn nieuwe etiketteer- en verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit. In stand D-05 in hal 3.1 kunnen verpakkingsbedrijven, producenten, exporteurs en importeurs, groothandelaren en detaillisten zich laten informeren over de machines en technologieën die MULTIVAC speciaal heeft ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven in de groente- en fruitsector.

multivac-logo-2014Op deze toonaangevende vakbeurs voor de internationale fruithandel zal MULTIVAC aanwezig zijn met 4 innovatieve machines:

  • De traysealer T300 voor het automatisch verpakken van groenten en fruit in trays
  • De dieptrekverpakkingsmachine R105 voor het verpakken onder vacuüm of atmosfeer
  • De vacumeermachine C300 voor het verpakken van kwetsbare producten in zakken
  • De transportbandetiketteerder L300 voor het etiketteren van verschillende verpakkingen

Traysealer T300: efficiënt en zuinig

De eenvoudige bediening van de T 300 maakt de overstap van handmatig naar automatisch verpakken in trays klein. Daarnaast is de T 300 dankzij zijn elektrische hefsystemen zuinig. De servo aangedreven hefsystemen van MULTIVAC zijn ook nog eens nauwkeuriger dan pneumatisch aangedreven systemen.

Dieptrekker R105: ruimtebesparend en betrouwbaar

De goede prijs-kwaliteitverhouding van de R105 is kenmerkend voor deze dieptrekker. Het instapmodel is ontwikkeld voor de productie van kleine tot middelgrote seriegroottes. Met de R105 kunnen vacuümverpakkingen en verpakkingen onder beschermende atmosfeer (MAP) geproduceerd worden. Fruit, salades en groenten blijven langer vers en fris.

Vacumeermachine C300: nauwkeurig en delicaat

De automatische progressieve beluchting van de compacte enkelkamer vacumeermachine C300 maakt het verpakken van kwetsbare producten zoals salades, noten en gedroogd fruit mogelijk. In de besturing van de C300 is ruimte voor 29 verschillende programma’s.

Transportbandetiketteermachine L300: veelzijdig en nauwkeurig

Deze nieuwe generatie transportbandetiketteermachines zijn voorzien van het nieuwste type etikettendispenser. De geïntegreerde bediening en aandrijftechniek met servo-technologie maakt het mogelijk de etiketten exact te positioneren. Het modulaire ontwerp van de etiketteerder maakt het mogelijk deze aan verschillende opstellingen en soorten verpakkingen aan te passen. De L300 is geschikt voor het etiketteren van dieptrekverpakkingen en trays maar ook voor het etiketteren van bijvoorbeeld bekers of potjes.

Alle machinemodellen van MULTIVAC worden gekenmerkt door gebruiksgemak en het baanbrekende MULTIVAC Hygienic Design. De machines worden gemaakt van hoge kwaliteit en duurzaam roestvrij staal waarbij hoeken en randen worden vermeden zodat vuil niet kan ophopen. Dit heeft een positief effect op de verpakkingsveiligheid en de duurzaamheid van de groenten en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.