HomeMachinesEtiketteren en printenMultivac presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen op FachPack

Multivac presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen op FachPack

multivac

Van 29 september tot en met 1 oktober presenteert MULTIVAC op de FachPack beurs in Neurenberg innovatieve verpakkings-, etiketteer- en inspectieoplossingen voor voedingsmiddelen, medische- en industriële producten. Dankzij het uitgebreide leveringsprogramma van de machineproducent worden er maatgesneden verpakkingsoplossingen geleverd aan vele sectoren.

multivac-logo-2014De R 105 MF dieptrekverpakkingsmachine, een instapmodel voor MultiFresh skinverpakkingen. Het MultiFresh leveringsprogramma omvat naast een uitgebreide range machines tevens een uitgebreide range MultiFresh skinfolie die uitvoerig is getest op de meest lastige producten en verpakkingsvormen. De folie wordt betrokken van vooraanstaande folieproducenten en vormt een ideale combinatie met de MULTIVAC MultiFresh machines.

MULTIVAC gebruikt op de FachPack de dieptrekverpakkingsmachine type R245 om diverse invalshoeken met betrekking tot efficiency en duurzaamheid te tonen. Het gebruik van innovatieve werktuig technologieën bijvoorbeeld, zorgt voor een aanzienlijke besparing van verpakkingsmaterialen. Tevens is de machine voorzien van een MR 293 TT foliedirect printer en twee MR 625 OP bovenbaan etiketteerders voor het etiketteren van de verpakkingen. Met een I 211 checkweger worden de verpakkingen op gewicht gecontroleerd en vervolgens over een MBS 100 bandsysteem afgevoerd naar de MPS 302 stapelaar.

Uit de trayseal programma toont MULTIVAC twee volautomatische traysealers voor het verpakken van middelgrote tot grote verpakkingsseries. De compacte T 300 is voorzien van een werktuig waarmee trays tot een hoogte van 125 millimeter kunnen worden geseald. De getoonde machine verpakt drie trays per slag die door middel van een geïntegreerd inlinesysteem achter elkaar worden gezet. Op de machine is een foliedirectprinter geïnstalleerd voor het coderen op de lidfolie.

De MULTIVAC T 800 is een hoge capaciteits traysealer en is voorzien van een MULTIVAC ontnester. De trays worden geëtiketteerd door een L 310 bandetiketteermachine waarna de verpakkingen door een I 310 metaaldetector worden gecontroleerd op metaaldelen.

Op het gebied van de vacumeermachines toont MULTIVAC de C 200 tafelmodel vacumeermachine en de C 450 dubbelkamer vacumeermachine. Dankzij zijn modulaire constructie kan de B 210 band-vacumeermachine aan individuele wensen van de gebruiker worden aangepast. De B 210 is leverbaar in twee kamerafmetingen en twee verschillende kamerdekselhoogtes en heeft een in hoogte verstelbare transportband. Ook zijn er verschillende posities van de sealbalken waaruit gekozen kan worden en verschillende sealsystemen beschikbaar.

Verpakkingsoplossingen voor medische- en farmaceutische producten. Uit de MCP business unit (medical, cosmetics & pharmaceutical) worden twee nieuwe machines gepresenteerd. De R 081 dieptrekverpakkingsmachine is speciaal ontworpen om kleine series te verpakken in een cleanroom omgeving. Dit instapmodel kan zowel vacuümverpakkingen alsook verpakkingen met een beschermend gas en lage rest- zuurstofwaarde produceren.

De T 260 traysealer maakt het mogelijk medische producten GMP conform te verpakken. Optimale verpakkingskwaliteit, procesbetrouwbaarheid en cleanroom geschiktheid. De werktuigconstructie garandeert een gecontroleerd hoge sealdruk en een nauwkeurige warmteverdeling voor een constant hoge verpakkingskwaliteit.

Tevens presenteert MULTIVAC de C 300 TC vacumeermachine voor het verpakken van medische producten in vacuümzakken. De permanent verwarmde sealbalken bieden een hoge procesbetrouwbaarheid en reproduceerbaarheid. Dankzij de IPC besturing, die gevalideerd en gekalibreerd kan worden, kunnen alle verpakkingsprocessen nauwkeurig bediend worden.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.