HomeNieuws"Mogelijk ban op 'kingsize' voedingsmiddelen"

“Mogelijk ban op ‘kingsize’ voedingsmiddelen”

bakas

Trendwatcher Adjiedj Bakas presenteerde onlangs de publicatie Trends 2014. Hierin heeft hij ook aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Producenten van als ongezond bekendstaande producten krijgen het zwaar, voorspelt Bakas. Eten als beste medicijn. Dat is een belangrijke trend voor volgend jaar, zo meldt Trends 2014.

bakas-trends-2013-klBakas verwacht zware tijden voor fabrikanten die consumenten proberen te verleiden met ongezonde producten. Bakas: “De consument wordt steeds cynischer als het gaat om reclames voor voedingsmiddelen. Een producent wiens reclameleuze niet strookt met de werkelijkheid, zal de consequenties daarvan ondervinden.”

Hij waarschuwt voor geldgebrek onder consumenten die zich daardoor geen gezonde producten meer kunnen veroorloven. De overheid zal met maatregelen voorstellen als het instellen van een suiker- en vettaks, denkt de trendwatcher. En mogelijk komt er een ban op ‘kingsize' voedingsmiddelen.

Voor 2014 heeft Bakas grote verwachtingen van de biobased economy. Die zal volgens hem een hoofdrol gaan vervullen in de ontwikkeling naar duurzaamheid. Reststoffen uit de voedingsmiddelenindustrie zullen in toenemende mate buiten de sector worden ingezet.

Kijk voor meer informatie op www.bakas.nl.

Bron: VMT (www.vmt.nl)