HomeMachinesInspecterenMETTLER TOLEDO lanceert nieuwe systemen op Emballage

METTLER TOLEDO lanceert nieuwe systemen op Emballage

mettler-c3000

Voor Mettler-Toledo Product Inspection draait de Emballage (17-20 november 2014 in Parijs) om snelheid. Het thema van de stand (Hal 5, stand D035) is daarom ‘Formule 1’ om aan te geven hoe snel hun innovatieve systemen functioneren. METTLER TOLEDO lanceert nieuwe systemen voor metaaldetectie, X-ray inspectie, controlewegen, vision inspectie en software voor informatiebeheer, die fabrikanten in staat stellen om producten met een constant hoge kwaliteit te produceren bij een zeer hoge doorvoersnelheid. De Profile Advantage is een nieuwe metaaldetector waarmee producenten het aantal valse detecties aanzienlijk kunnen terugbrengen, van 40 tot 1 per uur, wat veel minder downtime garandeert. METTLER TOLEDO presenteert ook het C3000 systeem: een controleweegplateau dat tot 600 producten per minuut kan wegen met een 33% hogere doorvoersnelheid dan standaard systemen.

mettler-logo-2014“Producenten van voedingsmiddelen en farmaceutica zoeken voortdurend naar manieren om hun productiviteit te verhogen. Onze innovaties ondersteunen producenten bij het realiseren van hoge doorvoersnelheden. Wij willen met ons thema ‘Formule 1’ op de Emballage handelsbeurs producenten wijzen op de snelheid waarmee onze geavanceerde productinspectietechnologie kan functioneren”, zegt Eric Bertrand, Product Manager bij Mettler-Toledo Frankrijk. “Bezoekers krijgen ook de kans om onze nieuwste productinspectiesystemen op de stand te bekijken en meer te weten te komen over de manier waarop deze systemen bijdragen aan een hogere productiviteit, lagere gebruikskosten en een gegarandeerde operationele efficiëntie op de lange termijn.”

Voor het eerst presenteert METTLER TOLEDO de nieuwe Profile Advantage metaaldetector van Safeline. De Profile Advantage maakt gebruik van geavanceerde multi-simultane frequentietechnologie en helpt producenten van voedingsmiddelen bij het compenseren van het ‘producteffect’. Dit is een vals elektrisch signaal dat wordt afgegeven door voedingsmiddelen met een hoog vocht- of zoutgehalte. De nieuwe metaaldetector is een ware innovatie op het gebied van productinspectie en biedt een 50% hogere detectiegevoeligheid dan standaard systemen, ongeacht het verpakkingsmateriaal. Dankzij de betere gevoeligheid detecteert de Profile Advantage meer metaal dan traditionele systemen bij problematische toepassingen, zoals natte, warme of gekoelde voedingsmiddelen, door het actieve productsignaal nagenoeg te elimineren. Daardoor kunnen producenten van vlees en gevogelte, zuivel, brood, kant-en-klaarmaaltijden en in metaalfolie verpakte producten hun verspilling aanzienlijk verminderen en de productietijd verkorten. Bovendien krijgen de bezoekers de kans om het Tablex-Pro metaaldetectiesysteem te inspecteren. Met dit systeem kunnen producenten van farmaceutica hun compliance verbeteren, terwijl ook de productveiligheid en productiviteit worden verhoogd. De unieke Condition Monitoring functie van de Tablex-PRO voorkomt ongeplande downtime en verhoogt de productiviteit. De functie controleert de systeemprestatie voortdurend en waarschuwt vooraf over problemen die mogelijk downtime kunnen veroorzaken. Op deze manier kunnen producenten problemen offline verhelpen en hun productiviteit verhogen.

METTLER TOLEDO Garvens demonstreert twee van haar nieuwste producten uit het uitgebreide assortiment controlewegers. Bezoekers aan Emballage kunnen de XS2 MV TE van dichtbij bekijken: een nieuw farmaceutisch combinatiesysteem dat tegelijkertijd serialisatiemarkeringen opdrukt, vision inspecties uitvoert, tamper-evident afdichtingen aanbrengt en controlewegingen uitvoert. Het systeem is in nauwe samenwerking met toonaangevende farmaceutische ondernemingen ontwikkeld en biedt een hoge mate van operationele flexibiliteit. De farmaceutische industrie vraagt steeds vaker om eenvoudigere lijnzuivering, snellere productwisselingen en ruimtebesparende, compacte combinatiesystemen. De XS2 MV TE voldoet aan deze vereisten door de vier belangrijkste industrietechnologieën gelijktijdig te gebruiken. Dit is één van de meest compacte en complete serialisatie- en controleweegsystemen die momenteel verkrijgbaar is.

De tweede innovatie op het gebied van controlewegen die op de stand van METTLER TOLEDO wordt gedemonstreerd, is het C3000 systeem: een modulair plateau dat betere weegnauwkeurigheid en hogere doorvoersnelheden biedt en verkrijgbaar is met een groot aantal verschillende configuraties. De geavanceerde stabiliteit van het nieuwe C3000 systeem biedt bescherming tegen trillingen van andere productielijnapparatuur. Bovendien verbetert het systeem de prestaties dankzij een doorvoersnelheid die tot 33% hoger is, met een hogere weegnauwkeurigheid.Dit ondersteunt producenten bij het bereiken van een betere Overall Equipment Effectiveness en lagere gebruikskosten.

Op de stand van METTLER TOLEDO worden ook enkele innovaties op het gebied van X-ray inspectie gedemonstreerd. Zowel de X33 als de X36 Serie maken deel uit van de ‘next generation’ inspectietechnologie van METTLER TOLEDO Safeline X-ray. Deze systemen bieden tot vijf maal meer detectiegevoeligheid dan standaard systemen, terwijl ze slechts een vijfde van de energie verbruiken. Ondanks dat de X33 Serie speciaal is ontworpen voor de inspectie van kleine en mediumgrote verpakte voedingsmiddelen en farmaceutica, kan de X36 Serie ook grote producten inspecteren op verontreinigingen zoals glas en metaalschilfers, bot, steen en sommige soorten plastic. Deze flexibele productinspectiesystemen maken gebruik van de meest geavanceerde X-ray imaging technologie die momenteel verkrijgbaar is om op betrouwbare wijze zelfs de kleinste verontreinigingen te verwijderen. Tegelijkertijd kunnen deze productinspectiesystemen volledigheidscontroles uitvoeren, zoals de massa van complexe producten of de afdichtingen van producten op enkele of meerdere productielijnen, zonder dat de doorvoersnelheid of de procesefficiëntie daaronder te lijden heeft. De systemen kunnen met optionele functies speciaal worden aangepast aan de aard en de vorm van de verpakte producten die gescand moeten worden. Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd, waardoor de aanvankelijke investering in technologie toekomstbestendig is.

METTLER TOLEDO CI-Vision demonstreert het V6300 systeem dat werd ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan een vision inspectiesysteem dat een grondige inspectie met een optimale doorvoersnelheid combineert. Dit aanpasbare vision inspectiesysteem ondersteunt tot vijf camera's, en de krachtige software kan op dezelfde afbeelding gelijktijdig meerdere inspecties uitvoeren. Inspecties die het systeem kan uitvoeren omvatten: binnen- en buitendiameter, ovaliteit, grove vormfouten, etiketpositie, etiketkwaliteit, afdichting, afvulniveau, 1D- en 2D-barcodescans, aanwezigheid en kwaliteit van afbeeldingen en de aanwezigheid en controle van alfanumerieke codes. Bovendien past de V6300 zich eenvoudig aan een hogere snelheid en productwisselingen aan en garandeert dat 100% van de producten die de fabriek verlaten op defecten zijn geïnspecteerd. Daarnaast demonstreert METTLER TOLEDO CI-vision ook de Mosaic serie die ideaal is voor de snelle en nauwkeurige inspectie van etiketten op ronde, ongeoriënteerde producten. De Mosaic is een oplossing voor kwaliteitscontrole, speciaal voor producenten van voedingsmiddelen. De machine detecteert etiketdefecten zoals ontbrekende of onjuiste informatie en wordt op zeer flexibele wijze aan verschillende productposities en verpakkingsmaterialen aangepast. Dankzij de hoge detectiegevoeligheid kunnen producenten het aantal valse detecties terugbrengen die worden veroorzaakt door een verkeerde kalibratie of een slechte afbeeldingskwaliteit. Gezien de eenvoudige set-up kunnen producenten ook de downtime tijdens productwisselingen reduceren.

Bezoekers aan de stand van METTLER TOLEDO tijdens Emballage kunnen ook de nieuwe CV3770 bekijken die de voordelen van het C3000 systeem controlewegerassortiment combineert met de nieuwste vision inspectietechnologie. De CV3770 is speciaal ontworpen om de juiste etikettering van producten met een verschillende hoogte en breedte te garanderen. Het systeem controleert hierbij de uiterste houdbaarheidsdatum, het partijnummer en de barcode bij een hoge doorvoersnelheid en met uitstekende nauwkeurigheid.

Tot slot wordt ook het nieuwe Shipping Case Station 3.0 (SCS) van het farmaceutische verpakkingsbedrijf Pharmacontrol Electronic GmbH (PCE) van METTLER TOLEDO op de stand gedemonstreerd. De SCS ondersteunt producenten van farmaceutica door toepassing van het track & trace-proces op verzenddozen, ter verbetering van de inzichtelijkheid van het verpakkingsproces van medicijnen, geneesmiddelen en andere farmaceutische producten. Een camera met hoge resolutie scant 1D- en 2D-codes op alle individuele producten of op de etiketten van een volledige verzenddoos, zelfs in meerdere lagen. De SCS documenteert de toewijzing van het product aan de verzenddoos en registreert alle informatie in een externe database via de Pilot Line Manager software van PCE. Dankzij deze innovatieve technologie kunnen farmaceutische ondernemingen hun track & trace management optimaliseren en de snelle en betrouwbare tracering van hun producten, evenals een hoge mate van procesveiligheid garanderen.

Naast de nieuwste productinspectiesystemen demonstreert METTLER TOLEDO ook de diverse functies van haar data management software ProdX. De software garandeert een geïntegreerd beheer van de X-ray inspectie-, metaaldetectie- en controleweegtechnologie. De software verbindt data van meerdere systemen en maakt centrale controle op elke locatie mogelijk. Hierdoor wordt een hoger inzichtelijkheids- en toegankelijkheidsniveau gegarandeerd met een verbeterde procesefficiëntie en snellere reactietijden. De data wordt geanalyseerd en gepresenteerd in allerlei standaard rapportsjablonen. Dit vereenvoudigt het benodigde documentatieproces voor naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid.

Kijk voor meer informatie op www.mt.com/pi.