HomeNieuwsBeurzen en evenementenMacropak 2014 krijgt veel nieuwe deelnemers

Macropak 2014 krijgt veel nieuwe deelnemers

macropak

Met een klein half jaar voor de boeg staat de editie van Macropak 2014 volop in de stijgers. Vanaf 30 september tot en met 3 oktober opent de grootste vakbeurs voor verpakken en verpakkingen in de Benelux haar deuren in de Jaarbeurs te Utrecht om haar bezoekers te verrassen en te inspireren. “Wat erg opvallend is, is dat tot nu toe erg veel nieuwe deelnemers zich hebben aangemeld in vergelijking met de afgelopen twee edities”, vertelt Marc Klumper, Marktmanager Macropak. “De groei in het aantal nieuwe leveranciers komt vooral voor binnen de sectoren Materialen en Verpakkingsmachines. Dit geeft aan dat de markt van verpakken en verpakkingen zich weer herpakt en met meer vertrouwen gaat communiceren naar potentiele afnemers binnen de Benelux.” Sprekende voorbeelden zijn DS Smith Packaging Benelux en Graham Packaging Company op het gebied van Verpakkingsmaterialen. Door deze aanwas van het aantal nieuwe deelnemende bedrijven is de verwachting dat deze sector op de Macropak met 11% zal zijn gegroeid.

macropak-logo-2014De uitbreiding van de verse deelnemers op het gebied van verpakkingsmachines is eveneens een positieve ontwikkeling die bewijst dat het vertrouwen toeneemt. Het groeiend aantal leveranciers van machines dat voor totaaloplossingen kiest, zorgt ervoor dat deze bedrijven zich als zodanig extra willen presenteren aan de markt. System Integration is hierbij het toverwoord. “We zien dat meer dan 60% van de leveranciers van verpakkingsmachines op de Macropak zijn aanbod richt op wegen-sorteren-verpakken en intern transport als geïntegreerde oplossing”, aldus Marc Klumper. “Als de voorspellingen van de ING Industriemonitor 2014 gaan uitkomen zal hier de komende 5 jaar weer 17% investeringsgroei te zien zijn. De Macropak is natuurlijk een uitstekende manier om hier als leverancier van te gaan profiteren!” Nieuwe partijen uit deze sector die in Utrecht bijvoorbeeld gaan deelnemen, zijn JASA Packaging Systems, Oystar A+F Automation en STREMA.

Het diverse expositieprogramma op de Macropak 2014 wordt gecompleteerd door de sectoren Labelling & Codering en Ontwerp & Design. Design zal tijdens deze editie een eigen plek krijgen middels een speciaal ontwikkeld Macropak Design Centre. De komende maand hoopt het team dit concept in zijn geheel te presenteren! In totaal zullen tijdens de Macropak 2014 ongeveer 300 exposanten zich presenteren aan de markt. De gehele keten van verpakken en verpakkingen is hierbij vertegenwoordigd.

In combinatie met Industrial Processing, De Industrial European Dairy show en de World of Technology and Science (WOTS) is de Jaarbeurs vanaf 30 september tot en met 3 oktober volledig gevuld en voor de duizenden bezoekers het Industriële en Technologische hart van de Benelux!

Bent u leverancier binnen de markt van verpakken en verpakkingen? Vergroot uw kans uw aantal klanten te vergroten op 30 september tot en met 3 oktober. Informatie over exposeren op de Macropak 2014 kunt u vinden op www.macropak.nl/exposanten of u kan bellen met Joyce van de Hoef, Sales & Accountmanager Macropak: 030-2952867.

Kijk voor meer informatie op www.macropak.nl.