HomeNieuwsBedrijven en personenLC Packaging produceert meer verpakkingen zelf

LC Packaging produceert meer verpakkingen zelf

lcpackaging-bangladesh

Waar LC Packaging, vernoemd naar de families Lammers en Van Cleeff, begon als inkoper en leverancier van grootverpakkingen, produceert en distribueert het nu ook zelf. Lucas Lammers, vierde generatie directeur, die in 1998 het stokje van zijn vader overnam: “Grote klanten verlangden van ons kennis van verpakkingen. We moesten, en wilden, meer zijn dan een soort handelaar tussen producent en afnemer. Inmiddels produceren we 10 à 20% zelf.”

lcpackaging-logo-2014Dat gebeurt veel in Bangladesh, waar LC Packaging in 2008 een fabriek bouwde. “Mensen denken vaak, vooral nadat textielfabriek Rana Plaza instortte, dat als je daar produceert, het wel foute boel zal zijn. Maar voor onze werknemers hebben wij goede omstandigheden gecreëerd en we hebben de hoogst mogelijke certificering, SA8000.” Minister Ploumen noemde LC Packaging tijdens haar bezoek een ‘voorbeeldbedrijf' voor de textielsector. Drie andere productlocaties kregen later dezelfde certificering.

De bulk- en ook golfkartonnen verpakkingen worden gemaakt in vier eigen fabrieken, in Zuid-Afrika, België, Hongarije en dus ook Bangladesh. Verkoopkantoren staan in zestien landen, het bedrijf heeft ongeveer duizend medewerkers van wie 53 in Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.lcpackaging.nl.

Bron: Telegraaf