Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


NVC-debat toont weg gezamenlijke toekomst verpakkingsmaterialen
nvc-bestuur De beste strategie in verpakken, zowel voor de gebruikers als voor de leveranciers van verpakkingen, richt zich op de synergiën in gebruik, productie en recycling van de verschillende verpakkingsmaterialen. Mogelijke conflicten moeten zo vroeg mogelijk worden geïdentificeerd en opgehelderd met een gezamenlijke toekomst voor de activiteit van het verpakken als doel. Verpakken in deze context […]

Packaging Innovations verrijkt programma na verplaatsing
cate-trotter De verpakkingssector blijkt vastberaden om Packaging Innovations een succes te maken en is zeer flexibel na de verplaatsing van Brussel naar Mechelen. De sprekers die in Brussel een Masterclass zouden houden, hebben hun agenda vrijgemaakt voor het event dat nu op 1 en 2 december a.s. in de Nekkerhal Mechelen gehouden wordt. Daarbij is het […]

“Informatie op etiket is ontoereikend voor consument”
smurfit-consument Door het samengestelde karakter van veel voedingsmiddelen, verschillen in voedingswetgeving en de diversiteit en veranderlijkheid van voedingsmiddelen zijn volledigheid en betrouwbaarheid van productinformatie belangrijke aandachtspunten. Ondanks strikte Europese wetgeving, geloven consumenten de informatie op etiketten slechts ten dele en/of vinden zij deze onvoldoende. Minder dan 1 op de 10 heeft onvoorwaardelijk vertrouwen in voedseletiketten. Nieuwe […]

Coca-Cola Enterprises neemt nieuwe lijn in gebruik
coca-cola-dongen Coca-Cola Enterprises heeft in Dongen een nieuwe glaslijn in gebruik genomen. Deze integreert een sorteerlijn volledig met een productielijn. Het bedrijf investeerde 10 miljoen euro in de lijn en de daarbij horende verbouwingen en aanpassingen. De nieuwe glaslijn, in de fabriek in Dongen, kan ruim 55.000 glazen flessen per uur wassen en vullen. Dat zijn […]

Multipond verlaagt giveaway Engelse aardappelverwerker
multipond-branston Verse aardappelen, pootaardappelen, veredelde aardappelen, kant-en-klaar bereide aardappelproducten… Branston Potatoes behoort tot de grootste aardappelverwerkingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf werd opgericht in 1968 en verwerkt jaarlijks ca. 350.000 ton ruwe aardappelen in drie fabrieken. De continue groei zorgt voor het enorme succes van de onderneming. Hoewel het bedrijf nog steeds gespecialiseerd is in […]

Empack Brussel 2015
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda