Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


GKS levert vacuüm verpakkingslijn aan Finse groentesnijderij
gks-vacuum-1 GKS Packaging gaat een complete weeg- en verpakkingslijn leveren aan een Finse producent van gesneden groenten en geschilde aardappelen. “Onze klant levert zijn grootverpakkingen met onder andere gesneden kool, ijsbergsla, geschilde aardappelen en wortels aan een groot, wereldwijd opererende fastfoodketen, vertelt Roland Witvoet (links op foto). De complete lijn bestaat uit een UP350 vacuüm verticale- […]

Verpakkingssector toont vertrouwen in Empack Utrecht
empack-den-bosch-2015-easyfairs Het grote nieuws op de afgelopen editie van Empack in ’s-Hertogenbosch was dat Macropak na meer dan zestig jaar ophoudt te bestaan. De beurs zal vervangen worden door het succesvolle, laagdrempelige en compacte concept van Empack dat vanaf april 2016 om het jaar in de Jaarbeurs gehouden wordt. De reacties op deze verhuizing zijn zeer […]

Markt reageert enthousiast op TEF-coated films Global Flexibles
globalflexibles-tef-sylvia Door de TEF-coated films van Global Flexibles wordt uw bedrukking voelbaar op de verpakking. Bovendien kunnen er bijzondere effecten worden gecreëerd. Er wordt laaiend enthousiast gereageerd op deze nieuwe wijze van bedrukken waarvan de eerste designs inmiddels in de supermarkt liggen, laat Global Flexibles weten in haar nieuwsbrief. Wilt u ook meer aandacht in het […]

Antalis versterkt positie in groeiende markt verpakkingen
antalis-1 Antalis verstevigt zijn positie in de groeiende markt van verpakkingen en visuele communicatie door de overname van vier bedrijven met een totale omzet van 130 miljoen euro. Deze bedrijven zijn: PaperlinX Packaging in Groot-Brittanië, met een omzet van circa 30 miljoen euro; Hansapakend (packaging) in Estland, met een omzet van 7 miljoen euro. Goedkeuring van […]

“Ook tekort aan verpakkingsmateriaal dreigt in Griekenland”
griekenland Sommige alledaagse spullen zullen op korte termijn niet meer overal in Griekenland te verkrijgen zijn. Dat stelt de Griekse branchevereniging van exporteurs PSE na een ingelaste spoedvergadering, zo meldt het Financieele Dagblad op basis van een publicatie in de Griekse krant Ekathimerini. Oorzaak zijn de kapitaalrestricties die Griekse banken zijn opgelegd. Zonder schriftelijke toestemming van […]

Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda