Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


Tradepack biedt printers met groot bedieningsgemak
citronix De klein karakter inkjet printers van Citronix zijn recent vernieuwd. Hiermee is een volgende generatie inkjet printers ontstaan die, gebaseerd op de eenvoudige bediening van de vorige printerserie, nog meer mogelijkheden hebben. Het toetsenbord en scherm hebben een ware ‘tablet’ look gekregen en ondanks het vergroten van de makeup tank is het inktcircuit is nog […]

Vaassen Flexible Packaging zoekt Operations Manager
vaassen-flexible Vaassen Flexible Packaging (VFP), een dochter van de Clondalkin Flexible Packaging Group, is niet alleen de grootste Europese producent van binnenwikkels (innerliner) voor de tabaksindustrie met het meest complete aanbod, maar heeft zich daarnaast al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de productie en levering van afdekkingen voor kunststofflessen die in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie […]

NVC Opleidingen Verpakkingskundige start weer in september
nvc-opleiding-verpakkingskundige-1 Het NVC organiseert al jaren de NVC Opleidingen Verpakkingskundige I en II waarmee hoger geschoolden die werkzaam zijn in het bedrijfsleven via het post-reguliere onderwijs een internationaal herkend en erkend diploma op het gebied van verpakken kunnen behalen. De opgeleide NVC Verpakkingskundigen leveren met hun kennis, inzicht en ervaring een essentiële bijdrage aan de concurrentie- […]

VolkerWessels wil duurzame wegen van gerecyclede verpakkingen
volkerwessels VolkerWessels wil duurzame wegen van gerecycled plastic maken. Het concept hiervoor, PlasticRoad genaamd, is ontwikkeld door wegenbouwer KWS Infra, onderdeel van VolkerWessels. Gerecyclede kunststof wordt verwerkt tot prefab-wegdelen, die in z’n geheel worden aangebracht. Door de prefab-productie kan niet alleen de kwaliteit (stroefheid, waterafvoer, etc.) beter gegarandeerd worden, wegen kunnen ook veel sneller aangelegd worden. […]

Multivac presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen op FachPack
multivac Van 29 september tot en met 1 oktober presenteert MULTIVAC op de FachPack beurs in Neurenberg innovatieve verpakkings-, etiketteer- en inspectieoplossingen voor voedingsmiddelen, medische- en industriële producten. Dankzij het uitgebreide leveringsprogramma van de machineproducent worden er maatgesneden verpakkingsoplossingen geleverd aan vele sectoren. De R 105 MF dieptrekverpakkingsmachine, een instapmodel voor MultiFresh skinverpakkingen. Het MultiFresh leveringsprogramma […]

Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda