Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


Succesvolle introductie Hybric Tray
globalflexibles Global Flexibles levert kwalitatief hoogwaardige flexibele verpakkingsmaterialen voor food- en non-foodproducten. Als exclusief verkoopkantoor van UAB Lietpak uit Litouwen en Coverpan uit Spanje garandeert zij optimale service, garantie van snelle levertijden en is zij onderscheidend in haar klantgerichte aanpak. Tijdens Empack, die op 2 en 3 april in ’s Hertogenbosch gehouden is, introduceerde Global Flexibles […]

Veel animo voor Interpack 2014
interpack-logo-2014 Ook dit jaar was de beschikbare standruimte van Interpack uitverkocht voor het bereiken van de deadline voor het boeken van stands en moesten sommige potentiële exposanten worden teleurgesteld. Dit is volgens de organisatie ook gebeurd bij de editie van 2011. Interpack profileert zich als ‘s werelds belangrijkste beurs voor de verpakkingssector en de verwerkingsindustrieën. Interpack […]

TenderPac: het nieuwe en innovatieve verpakkingssyteem
ultrapak-tenderpac Met TenderPac presenteert SEALPAC een gepatenteerd en innovatief twee compartiments-vacuümverpakking syteem. TenderPac creëert de optimale condities voor het (na)rijpen van vlees in de verpakking, resulterend in een lange houdbaarheid. Het vrijgekomen sap wordt in het tweede compartiment opgenomen, zodat de hygiëne en een aantrekkelijke presentatie gewaarborgd zijn. TenderPac is de ideale verpakking voor een wel […]

Logi Label introduceert Afinia L801 full colour inkjet printer
logilabel-logo-2014 Afinia, een divisie van Microboards Technology, fabrikant van gespecialiseerde printers introduceerde recent de nieuwe Afinia L801 high speed inkjet label printer op de Label Expo te Brussel en presenteerde deze nogmaals op de EMPACK te Den Bosch. Met de Afinia L801 is het mogelijk met snelheden tot 18 meter per minuut uw full colour etiketten te […]

TradePack ook voor print- en etiketteersystemen Autolabel het juiste adres
tradepack-empack-2014 TradePack biedt een gevarieerd aanbod aan codeer- en etiketteersystemen voor elk budget. Ook voor de print- en etiketteersystemen van Autolabel bent u bij TradePack aan het juiste adres. “Autolabel verovert de markt met uitzonderlijke mogelijkheden, waaronder het etiketteren met een snelheid van 200 etiketten per minuut. De compactheid en eenvoud van bediening zijn overduidelijk zichtbaar, […]

Nieuws
Vacatures
Nieuwe machines
Gebruikte machines
Leveranciers
Foto
Video
Columns
Agenda