Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


NVC organiseert evenement over toekomst verpakkingsmaterialen
verpakkingen-1 Op 26 november 2015 vindt in het hart van de Euregio een uniek event plaats over de toekomst van verpakkingsmaterialen, inclusief de drukinkten. Waar en wanneer komen deze materialen met elkaar in aanraking en hoe optimaliseren we de synergie in hun toekomstige toepassingen? Hoe stellen we de aanvoer van veilige, verantwoord geproduceerde, materialen zeker, gebruik […]

Espera geeft volledig overzicht van uw productie
espera-scherm De groeiende automatisatie vraagt om een grondig overzicht van efficiëntie en van productiviteit. Hetzelfde geldt voor het berekenen van de give-away bij producten op vast gewicht. ESPERA heeft hiervoor een nieuwe software-tool ESPV ontwikkeld die een volledig overzicht geeft van uw productie. Per etiketteerlijn kiest u met welke gegevens u wilt werken en u definieert […]

“Plastic verpakking kan verspilling tegengaan”
verpakkingen-vlees Plasticfabrikanten in de EU en hun cliënten staan onder continue druk om de hoeveelheid plastic, die in verpakkingen wordt gebruikt te verminderen, zeker sinds de EU-richtlijn uit 2004. Onderzoek van de Oostenrijkse duurzaamheidsdenktank Denkstatt geeft echter aan dat een slimme manier van het gebruik van plastic in voedselverpakkingen juist verspilling en afval kan reduceren. Françoise […]

Emmi introduceert verpakking met kant-en-klare kaasfondue
emmi-fondu Emmi introduceert de All In One Fondü: een complete kaasfondueset bestaande uit een metalen pan met kant-en-klare kaasfondue met kunststof warmhouder. De Zwitserse zuivelproducent springt hiermee in op de trend naar snel en gemakkelijk te breiden maaltijden. Slechts enkele minuten opwarmen in de magnetron of oven is voldoende. Bij de ontwikkeling van de verpakking is […]

MultiWeigh introduceert weger voor breukgevoelige producten
multiweigh-benelux-gs-1 MultiWeigh introduceerde onlangs haar serie combinatie weegautomaten uit de GS-serie. Inmiddels zijn er al zes geleverd en in productie, verder nog vier in opdracht. “De weegautomaten uit de GS-serie zijn uitermate geschikt voor een eersteklas behandeling voor gevoelige producten, waaronder koekjes, wafels, snoep en pasta. Deze worden zorgvuldig en precies gedoseerd. De combinatie weegautomaten uit […]

Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda