Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


Empack ondersteunt duurzaamheid en innovatie
empack-brussel-2014-greentrack Innovatie en duurzaamheid zijn twee termen die vandaag de dag onlosmakelijk zijn verbonden. easyFairs wenst alle initiatieven hieromtrent te ondersteunen en schreef daarom een wedstrijd uit. Elke exposant kon zich kandidaat stellen voor de Green Track. Maar liefst 34 inzendingen dongen mee naar de prijs voor beste logistieke -en verpakkingsinnovatie. 2 initiatieven sprongen extra in […]

Nieuwe generatie MULTIVAC etiketteerders
multivac-logo-2014 Onlangs presenteert MULTIVAC een hele nieuwe (transportband) etiketteermachine. Deze machine staat aan de basis van een heel nieuwe generatie labelers, de Baseline serie. Etiketteerders moeten aan veel eisen voldoen: ze moeten snel zijn, nauwkeurig en eenvoudig te bedienen. Verder graag compact en integreerbaar in verschillende verpakkingslijnen. “Onze klanten zijn op zoek naar kwalitatief hoogwaardige machines […]

DPA lost uw verpakkingsvraagstuk op
dpa-empack Bent u ook zo nieuwsgierig naar de laatste innovaties en technologische ontwikkelingen op verpakkingsgebied? Dan nodigt de DUTCH PACKAGING ASSOCIATION u van harte uit om ons paviljoen (A120) te bezoeken op de Empack in Brussel. Wij bieden u de mogelijkheid om kennis te maken met 10 gevarieerde specialistische bedrijven op verpakkingsgebied. Professionele bedrijven met veel […]

Nedpack toont palletiseermachine Highrunner op Macropak
nedpack-logo-2014 Nedpack laat op Macropak zien dat een volledig automatische palletiseeroplossing niet log, ingewikkeld en duur hoeft te zijn. De unieke Highrunner mk7 van Qimarox is een volledig standaard machine waarin dankzij de gepatenteerde techniek en het modulaire ontwerp het beste van een conventionele palletiseermachine en een standaard palletiseerrobot is verenigd. Snel, flexibel, eenvoudig te integreren […]

MultiWeigh presenteert combinatie weegautomaat voor korte pasta, diepvries producten en pet food
multiweigh-rt MultiWeigh Benelux presenteert tijdens de Macropak de MultiWeigh-14-2.0-RT. Het betreft een 14-kops combinatie weegautomaat. Deze weegautomaat is speciaal vervaardigd voor het afwegen van korte pasta, diepvries producten en pet food, heeft een weegbereik van 10 gr tot 2500 gr, maximaal volume per weging 6000 ccm en de maximale capaciteit 120 afwegingen per minuut. Alle MultiWeigh […]

Macropak 2014
Empack Brussel 2014
Nieuws
Vacatures
Nieuwe machines
Gebruikte machines
Leveranciers
Foto
Video
Columns
Agenda