HomeNieuwsInnovatieve verpakkingsconcepten voor de complete pluimveesector

Innovatieve verpakkingsconcepten voor de complete pluimveesector

twinpack-eggyplay

Het Nederlandse verpakkingsbedrijf TWINPACK heeft samen met de Deense voedselproducent HEDEGAARD FOODS het nieuwe verpakkingsbedrijf Eggs-Posure opgericht. De visie van het bedrijf is toegevoegde waarde genereren voor de eierindustrie door creatieve verpakkingsconcepten te ontwikkelen en te vermarkten. Eggs-Posure zal zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe consumptie-ei gerelateerde verpakkingen, accessoires en point-of-sale materialen, waarbij steeds het uitgangspunt is om complete concepten te ontwikkelen.

twinpack-logo-2014Het bedrijf Eggs-Posure heeft al een product gelanceerd, te weten eggyplay. Deze gepatenteerde eierdoos is gemaakt van gekleurd kunststof materiaal. De eierdoos doet niet alleen dienst als verpakking maar kan na gebruik dienst doen als duurzaam speelgoed. De eggyplay-dozen kunnen na gebruik namelijk dienst doen als kleurrijke, klikbare bouwstenen die perfect op elkaar passen en kinderen uren speelplezier geven. De eggyplay-dozen zijn CE gecertificeerd en goedgekeurd als speelgoed. Het product zal tijdens de komende VIV Europe in Utrecht (20 t/m 22 mei) een prominente plaats krijgen in de TWINPACK beursstand. Ook de wereldwijd bekende machinefabrikant MOBA zal tijdens de VIV aandacht geven aan het product.

TWINPACK en HEDEGAARD FOODS vullen elkaar uitstekend aan. TWINPACK is een wereldwijde producent van verpakkingen met levensmiddelenverpakkingen als specialiteit. HEDEGAARD FOODS is specialist in het leveren en distribueren van eieren- en eierengerelateerde producten en concepten.

Ivan Noes Jørgensen, CEO van HEDEGAARD FOODS, zegt: “We hebben de kennis van eieren, het verpakken van eieren en de verkoop daarvan, terwijl TWINPACK de specialistische kennis bezit van de fabricage en wereldwijde verkoop van verpakkingsconcepten. Als zodanig, zijn wij van mening dat TWINPACK een perfecte match voor ons is.”

De directeur van het innovatieve bedrijf Eggs-Posure zal Jacco Wagelaar (directeur TWINPACK) worden, terwijl Ivan Noes Jørgensen (directeur HEDEGAARD FOODS) zal dienen als voorzitter van de raad van bestuur.

Kijk voor meer informatie op www.twinpack.nl.