HomeNieuwsHet Packhuys introduceert nieuwe highspeed traysealer

Het Packhuys introduceert nieuwe highspeed traysealer

packhuys-revolution

Een belangrijke technologische doorbraak van onze leverancier Packaging Automation, al 50 jaar een leidende fabrikant op traysealgebied, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de snelste en meest energiezuinige enkelbaans topsealmachine die op dit moment beschikbaar is. De machine is met veel succes onthuld op de Foodex beurs 2014 te Birmingham.

packhuys-logoDe enkelbaans Revolution traysealer (topsealmachine, schalensluitmachine) beschikt over een nieuwe technologie waarmee het mogelijk is om enkelbaans een capaciteit te behalen tot 150 schalen per minuut bij atmosferisch verpakken! Deze hoge snelheid bij atmosferisch gebruik, kan een uitkomst zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld producten als zachtfruit, tomaten of druiven op hoge snelheid willen verpakken middels trayseal. Maar dit kan ook het geval zijn voor tal van andere toepassingen. De machine is tevens geschikt voor het maken van MAP-F (gasflush), MAP-V (vacumeren + gasflush) en Skinverpakkingen. De snelheid van de Revolution bij deze vormen van verpakken is circa 20% tot 30% hoger dan de, qua grootte, vergelijkbare machines in de markt. Dit alles met een machine afmeting van slechts 4 meter, op een frame dat standaard van wielen voorzien is.

De wijze waarop de hoge snelheden met deze machine behaald kunnen worden, zit hem met name in de volledig nieuwe gepatenteerde vorm van aandrijven van het hefsysteem (MagPal), dit in combinatie met een nieuwe, tevens gepatenteerde, high speed ITS technologie die de alle bewegingen van de machine samenbrengt en perfectioneert. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk een continue flow van schalen aan te voeren en door de machine te laten verpakken, zonder noodzaak van pauze of buffering.

De Revolution is, evenals andere traysealers van Packaging Automation, voorzien van Powerdrive technologie. De machine is volledig elektrisch en werkt zonder gebruik van perslucht en koelwater. Dit, in combinatie met de nieuwe gepatenteerde aandrijving van het heftsysteem, kan een significante besparing bieden, oplopend tot meer dan 90% van de operationele kosten ten opzichte van conventionele pneumatische machines. Ook de sealkracht van de Revolution is circa 300 % hoger dan de pneumatische systemen. Naast al deze innovaties is er veel aandacht besteed aan o.a. het bedieningsgemak, de bereikbaarheid in de machine, de hygiënische aspecten en de uitstraling van de machine.

Packaging Automation

Packaging Automation is een familiebedrijf, en fabriceert al traysealmachines sinds 1963. Ze zijn in de thuismarkt Engeland één van de leidende fabrikanten van traysealmachines en roterende afvul- en verpakkingsmachines (carrouselmachines). Men heeft een uitgebreid assortiment machines welke voor de Benelux uitermate geschikt zijn, en welke in sommige gevallen uniek te noemen zijn. Een sterk punt van Packaging Automation is, dat men snel kan schakelen omdat men het ontwerp en de complete productie van de machines in eigen hand houdt. Men besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe machines en toolings, waarbij veel aandacht uitgaat naar het hygiënisch ontwerp, betrouwbaarheid, bedieningsgemak, reductie van energieverbruik, en het ontwikkelen van nieuwe verpakkingsconcepten.

Het Packhuys

Het Packhuys is een nieuw adres voor bedrijven actief in de voedselverwerkende branche. Nuchter, gedreven, creatief, betrokken, ambitieus en servicegericht, dat zijn een aantal kenmerken die van toepassing zijn op de handelswijze van Het Packhuys. We bieden een uitgebreide keuze aan doseer- & verpakkingsmachines en systemen, maar ook topsealschalen (alle materiaalsoorten) en topsealfolie.
Bedrijfszekerheid, efficiency en nauwkeurigheid zijn steeds meer van belang in de huidige voedingsindustrie. De doseer- en verpakkingsmachines van Het Packhuys hebben dan ook een lange levensduur, zijn robuust, snel om te bouwen naar een ander formaat, energie besparend, eenvoudig te bedienen, en uitstekend en snel te reinigen. Het Packhuys biedt tevens aantrekkelijke huurmogelijkheden, en complete verpakkingsconcepten (schalen + folie + verpakkingsmachine). Het Packhuys – voor een nauwkeurig gedoseerd en perfect verpakt product.

Kijk voor meer informatie op www.het-packhuys.com.