HomeNieuwsHAK 1-2-OPEN deksel opnieuw onderscheiden

HAK 1-2-OPEN deksel opnieuw onderscheiden

hak-1-2-open-trans

Het HAK 1-2-OPEN deksel is opnieuw onderscheiden met een verpakkingsprijs. Dit keer won het deksel de Special Award for Excellence in functionaliteit bij de toekenning van de erkenningen van Goed Industrieel Ontwerp (GIO). De vakjury heeft het HAK 1-2-OPEN deksel deze award toegekend, omdat het deksel een van de grootste verpakkingsirritaties oplost. Het idee van het HAK 1-2-OPEN deksel is simpel en doeltreffend en maakt het mogelijk dat nagenoeg iedereen zonder moeite een potje kan openen. Zo zijn groenten gemakkelijker bereikbaar gemaakt voor elke consument.

hak-logo-2014Goed Industrieel Ontwerp is 28 jaar geleden in het leven geroepen met de gedachte het niveau van het Nederlands design vakmanschap naar een hoger plan te tillen. Designlink, de initiatiefnemer van GIO, benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen.

“Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap”, aldus directeur Gerbrand Bas. Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven: het product doet waarvoor het is bedoeld (technische functionaliteit), is gemakkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie), het onderscheidt zich van andere producten (originaliteit), ziet er goed uit (vormgeving) en betoont respect aan mens en haar omgeving (respect). Een vakjury heeft alle inzendingen bekeken en beoordeeld. Dat heeft geleid tot 57 erkenningen. Verder zijn er zes zogenaamde Special Awards for Excellence toegekend aan producten die bijzonder onderscheidend zijn. Het HAK 1-2-OPEN deksel ontving de Special Award voor functionaliteit.

HAK introduceerde het 1-2-OPEN deksel vanaf eind 2011 op alle groenten en fruit. Het 1-2-OPEN deksel bestaat uit twee delen: een panel en een ring. Daardoor wordt de kracht die nodig is om een potje open te draaien gehalveerd. Potten die voorzien zijn van het innovatieve deksel zijn makkelijk zonder veel kracht door nagenoeg iedereen open te draaien, door man en vrouw, jong en oud. Met een korte draaibeweging is de pot open en kan ook zeer eenvoudig weer hersloten worden. Het hoorbare ‘plopje' als het vacuüm verbroken wordt onderstreept de versheid en kwaliteit van de HAK producten.

Kijk voor meer informatie op www.hak.nl.