HomeNieuwsGKS levert vacuüm verpakkingslijn aan Finse groentesnijderij

GKS levert vacuüm verpakkingslijn aan Finse groentesnijderij

gks-vacuum-1

GKS Packaging gaat een complete weeg- en verpakkingslijn leveren aan een Finse producent van gesneden groenten en geschilde aardappelen. “Onze klant levert zijn grootverpakkingen met onder andere gesneden kool, ijsbergsla, geschilde aardappelen en wortels aan een groot, wereldwijd opererende fastfoodketen, vertelt Roland Witvoet (links op foto).

gks-vacuum-2

gks-logo-2014De complete lijn bestaat uit een UP350 vacuüm verticale- vorm-, vul- en sluitmachine, een eenvoudig te reinigen opvoerband, bordes, dubbelkops lineaire weger, afvoerband en buffertafel. Dit alles is door GKS Packaging volledige in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Het vacuümsysteem is de nieuwe toevoeging op de UP350, welke onderdeel is van het in 2014 geïntroduceerde nieuwe machineplatform. Roland Witvoet: “Bij de oudere generatie machines van GKS heeft het vacuüm zich reeds vaak bewezen. Nu is het vacuümsysteem ook geïntegreerd in onze nieuwste generatie machines. De mate van het vacuüm is, afhankelijk van het product en gewenste vacuüm niveau, in te stellen. Bovendien is de vacuümmodule ook eenvoudig uit te schakelen wanneer er overgestapt wordt op standaard verpakkingen of verpakkingen waarbij bijvoorbeeld alleen begast wordt.”

gks-vacuum-3

Het nieuwe machineplatform van GKS is volledig uitgevoerd in RVS en wordt volgens Roland Witvoet gekenmerkt door de hoge bouwkwaliteit en robuustheid. “De machine heeft een servo-aangedreven folietransport en is volledig opgebouwd met componenten van gerenommeerde leveranciers, zoals elektrische componenten van Allen Bradley en pneumatische componenten van SMC. De volledige machine is modulair opgebouwd waardoor het wisselen van iedere willekeurige groep (bijvoorbeeld het volledige sealmechanisme of de gehele elektrokast, red.) binnen enkele minuten kan plaatsvinden. Hiermee worden eventuele stilstand en onderhoudskosten enorm teruggebracht”, benadrukt hij.

gks-vacuum-4

Door de jaren heen is GKS uitgegroeid tot een innovatieve en toonaangevende producent van verticale vorm-, vul- en sluitmachines en complete weeg- en verpakkingslijnen. Deze lijnen worden geleverd in zowel de food alsook in de non-food industrie. Dankzij de sterke toename van export wereldwijd, en dankzij de introductie van de nieuwe lijn verpakkingsmachines heeft GKS haar positie in de markt verder verstevigd. “Om de huidige groei te continueren”, vertelt Roland Witvoet, “ga ik me concentreren op de Benelux en kan Wim van der Meulen de export nog verder uitbouwen en het dealernetwerk verder uitbreiden en aansturen.”

gks-vacuum-5

Kijk voor meer informatie op www.gkspackaging.com.