HomeMachinesEtiketteren en printenEspera levert weeg- en etiketteersysteem aan Fruitmasters

Espera levert weeg- en etiketteersysteem aan Fruitmasters

espera-fruitmasters

Espera levert twee weeg- en etiketteerlijnen en een extra lijn in het pakstation van Fruitmasters voor zachtfruit. Na een uitgebreid selectieproces koos Fruitmasters wederom voor Espera. Espera was al eerder leverancier van Fruitmasters. Het systeem van Espera werd gekozen omdat het de beste oplossing biedt voor de gevraagde functionaliteiten in de steeds veranderende AGF markt.

espera-logo-2014De Espera software is standaard geschikt voor de complexe (etiketeer)wetgeving en de eisen van de retailers. Bovendien kunnen de Espera lijnen eenvoudig gekoppeld worden aan het ERP systeem van Fruitmasters. Daarnaast is er een operationeel voordeel van snelle etiketrolwissel en TTF-lint besparing. Fruitmasters besloot daarom om voor Espera te kiezen.

De levering betreft drie volautomatische Espera weeg- en etiketteermachines uit de ES7000 series die veel in de AGF industrie ingezet wordt. Het fruit wordt verpakt in een grote variëteit aan verpakkingen, gewogen en op gewicht geprijsd of op e-gewicht gecontroleerd. De verpakking wordt daarna voorzien van een actueel geprint boven en/of een onderetiket. Middels TTF of thermisch printen worden de etiketten geprint met diverse variabele data en (bar)codes. De variabele data worden via een datamanagementsysteem van Espera aangestuurd.

Bij Fruitmasters hield Michel Josemanders zich bezig met de keuze voor het nieuwe weeg- en etiketteersysteem. Hij is tevreden over de vlotte communicatie met het gehele team van Espera-Nederland, vertegenwoordigd door accountmanager Olav Sinke.

Fruitmasters is een coöperatie van ruim 425 fruittelers die als afzetorganisatie Nederlands kwaliteitsfruit direct van de bron levert aan eindafnemers in binnen- en buitenland. Fruitmasters heeft als doel de hoogst haalbare prijs tegen de laagst mogelijke kosten voor haar leden te realiseren. Fruitmasters is een facilitair en logistiek centrum voor koeling, sortering en verpakking van fruit.

De Duitse firma Espera ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines: van eenvoudig handbediende etiketeermachines tot geheel volautomatische weeg-/uitprijsmachines. Vanuit Heeze NB wordt door Espera-Nederland de machines, onderdelen en service geleverd aan vooral verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, vleeswaren, kip, vis, kaas, maaltijden, groente en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.espera.nl.