HomeNieuwsCompacte machine voor verticaal pallettransport

Compacte machine voor verticaal pallettransport

qimarox-collage

Qimarox introduceert onder de naam Prorunner mk9 een compleet nieuwe palletlift. De Prorunner mk9 is een compacte en robuuste lift die pallets tot 1500 kilogram zonder moeite 10 meter omhoog of omlaag transporteert. Dankzij de modulaire opbouw is de lift duurzaam, onderhoudsvriendelijk en zonder verdere engineering eenvoudig te integreren in elke omgeving.

qimarox-logo-2014De Prorunner mk9 is standaard voorzien van een hefplateau van 1200 x 1200 millimeter. Dat betekent dat de lift niet alleen europallets, maar ook ladingdragers met afwijkende formaten zoals 1200 x 1000 of 1200 x 1200 millimeter kan verwerken. Het maximale gewicht bedraagt 1500 kilogram. Afhankelijk van de hoogte kan de Prorunner mk9 een capaciteit van 60 pallets per uur halen. De Prorunner mk9 kan zonder problemen elk hoogteverschil tussen 0,5 en 10,0 meter overbruggen. De lift is modulair opgebouwd uit secties die minimaal 1250 millimeter hoog zijn en kan in stappen van 250 millimeter worden opgehoogd en is beschikbaar vanaf 14.950 euro.

In- en uitvoeren langs drie zijden

Omdat de complete constructie en aandrijving aan één zijde is weggewerkt, kunnen pallets langs drie zijden worden ingevoerd of uitgevoerd. Ook is het mogelijk om met één machine meerdere invoer- of uitvoerbanen te bedienen, zodat de lift kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld verticaal sorteren.

De aandrijving bestaat standaard uit een SEW-elektromotor, die afhankelijk van de wens op vloerniveau of op het niveau van de tussenvloer kan worden bevestigd.

Robuust en onderhoudsarm

De Prorunner mk9 onderscheidt zich van andere palletliften door een robuuste opbouw. Door de kolom waarin de drager op en neer beweegt uit te rusten in staal in plaats van aluminium, ontstaat een constructie die stabiel blijft ondanks alle dynamische krachten die zich tijdens het gebruik voordoen.

Voor de hijsbeweging is de Prorunner mk9 uitgerust met stalen kabels in een slijtvast kunststoffen omhulsel. Deze kabels zorgen voor een geruisloze hijsbeweging en vergen nauwelijks onderhoud: anders dan bij gebruik van kettingen is smeren of spannen immers niet meer nodig. Dankzij de onderhoudsarme constructie is niet alleen de aanschafprijs, maar ook de total cost of ownership erg laag.

Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Bron: AGF.nl