HomeNieuwsChep lanceert nieuw model kunststof pallets

Chep lanceert nieuw model kunststof pallets

chep-kwart

CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpooling, lanceert een nieuw model kunststof kwartpallets. Sinds begin juli 2014 kunnen meer dan 1400 klanten in Duitsland gebruikmaken van deze nieuwe pallets. Dit nieuwe product is CHEP's antwoord op de vraag van klanten naar duurzame besparingen, meer efficiëntie en afvalvermindering. CHEP verwacht deze oplossing in de toekomst uit te breiden naar andere landen zoals Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen.

chep-logo-2014De nieuwe kwartpallets van CHEP (P0604B) meten 600 bij 400 mm en zijn een vervanging voor de bestaande kwartpallet (P0604A) die meer dan 20 jaar geleden op de markt kwam. Het nieuwe model is beter te stapelen, uiterst stabiel en eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de pallet steviger en sneller te bevestigen aan de golfkartonnen promotiedisplays van klanten.

De P0604B-pallet is met zijn 1,9 kg lichter dan de bestaande pallet, die 2,1 kg weegt. Het vorige model kwartpallet heeft een maximale stapelhoogte van dertig. De nieuwe pallet heeft een kleinere stapelhoogte, waardoor deze in een vrachtauto tot 36 hoog gestapeld kan worden. Dat staat gelijk aan een ruimtebesparing van 20 procent. Hierdoor gaan er minder vrachtauto's de weg op en wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen.

Kijk voor meer informatie op www.chep.com.

Bron: Transportnieuws