HomeNieuwsBedrijven en personenBall Packaging breidt uit

Ball Packaging breidt uit

ballpackaging-trans

Ball Packaging Europe is bezig de fabriek in Oss uit te breiden met een derde productielijn. Hierdoor neemt de jaarlijkse productiecapaciteit voor drankblikjes toe, van 1,5 miljard (nu) naar 2,35 miljard (in maart 2015).

ballpackaging-logo-2014Dat meldt het Brabants Dagblad. De 2 productielijnen liepen tegen productiegrenzen aan, door de toenemende vraag van afnemers.

Volgens directeur Peter Kauw van de blikjesproducent kan de capaciteitsuitbreiding dan ook zó gevuld worden. Ball Packaging heeft klanten als Bavaria, Heineken en Coca-Cola.

De uitbreiding werd begin augustus aangekondigd. De fabriek in Oss is de enige productielocatie voor drankblikjes in Nederland. Deze uitbreiding zal volgens het bedrijf de positie als logistieke hub voor de activiteiten in de Benelux en in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika versterken.

De uitbreiding van de fabriek met een derde lijn is bedoeld voor de 50 cc aluminium blikjes. Het betekent dat er in Oss 60 extra banen ontstaan. Er werken nu zo’n 200 mensen. Vorig jaar werd het 60-jarig bestaan van de fabriek gevierd.

De nieuwe lijn zal vanaf maart 2015 draaien.

Kijk voor meer informatie op www.ball-europe.com.

Bron: Brabants Dagblad/EVMI