HomeNieuwsBedrijven en personenArdagh gaat blikverpakkingen voor melkpoeder produceren

Ardagh gaat blikverpakkingen voor melkpoeder produceren

ardagh

Dankzij een miljoeneninvestering zijn de 150 medewerkers van de fabriek Ardagh in Leeuwarden voor de komende 10 jaar zeker van hun baan. Op 10 maart werd de nieuwe productielijn voor de melkpoederverpakkingen van de Zwitserse zuivelgigant Nestlé officieel in gebruik genomen. In een tweede hal van Ardagh rollen binnenkort blikken van de band voor de kindervoeding die FrieslandCampina in Beilen produceert.

ardagh-logo-2014Aanvankelijk werden in Leeuwarden blikken en spuitbussen voor verf en chemische producten gemaakt. Die markt dreigde in te storten, waardoor ontslagen in de Friese fabriek onvermijdelijk leken. Twee jaar geleden besloot het concern de strategie voor de vestiging te wijzigen. De productiehal is volledig omgebouwd om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van de voedingsindustrie.

Deze week is de productie voor Nestlé officieel begonnen. Voor dit bedrijf maakt Ardagh dekseltjes met daarin lepeltjes, voor verpakkingen met melkpoeder. “Binnen enkele jaren moeten we kunnen uitkomen op een capaciteit van tweehonderd miljoen stuks per jaar”, aldus vestigingsdirecteur Freddy Terpstra. “Volgende week start de productie van blikken voor FrieslandCampina. De capaciteit ligt daarbij op 40 miljoen tot 50 miljoen blikken per jaar.” Bij het bedrijf in Leeuwarden werken nu 150 mensen. Dankzij de nieuwe opdrachten zal dit aantal de komende jaren groeien.

Kijk voor meer informatie op www.ardaghgroup.com.

Bron: Leeuwarder Courant/Friesch Dagblad/FoodHolland