HomeNieuwsBedrijven en personenA-ware Food Group ontvangt het predicaat Koninklijk

A-ware Food Group ontvangt het predicaat Koninklijk

a-ware-robot

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om A-ware Food Group het predicaat Koninklijk te verlenen. Voor A-ware Food Group is dit een letterlijk bekroning op het werk. Het oer-Hollandse familiebedrijf is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten zoals dagverse zuivel. De geschiedenis van het bedrijf gaat ruim 125 jaar terug. Commissaris van de Koning van Gelderland, de heer Cornielje heeft het predicaat tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan Jan Anker, CEO van Royal A-ware. De statutaire naam wijzigt in ‘Koninklijke A-ware Food Group B.V.'. Mede gelet op de internationale activiteiten van de onderneming wordt de handelsnaam ‘Royal A-ware'.

a-ware-logo-2014De ontvangst van het predicaat Koninklijk is voor A-ware Food Group een historische en feestelijke gebeurtenis. “Wij ervaren het predicaat als een bevestiging dat we samen met onze ketenpartners de juiste weg in zijn geslagen”, vertelt CEO Jan Anker. “We zien de ontvangst van het predicaat dan ook vooral als de eerste stap voor de komende 125 jaar waarbij we samen met onze ketenpartners willen winnen in de markt door de meest renderende en duurzame agrifoodketens te bouwen.”

De heer Peet Bouter is als aandeelhouder en actief lid van de Raad van Commissarissen nauw betrokken bij A-ware Food Group. Het was zijn grootvader die in 1890 de basis legde voor Bouter Cheese dat, samen met Anker Cheese in 2010 is opgegaan in A-ware Food Group. “Ik vind het een uitzonderlijke eer en ben bijzonder trots dat het de Koning heeft behaagd A-ware Food Group het predicaat Koninklijk te verlenen.”

De oorsprong van Royal A-ware ligt in het Zuid-Hollandse Streefkerk. De heer Peter Bouter startte daar in 1890 met de handel in diervoeders en kaas. Snel daarna werd in Groot Ammers het eerste kaaspakhuis gebouwd. In de jaren dertig treden zonen Huig, Wim, Bart en Jan toe. In 1956 treedt de derde generatie in de persoon van Peet Bouter, zoon van Bart, toe. Onder leiding van Peet Bouter groeit het familiebedrijf tot de partner van een toonaangevende Nederlandse retailketen.

In 1963 begint de heer Arie Anker met kaasverkoop op de markt. Later breidde hij dit uit met onder meer het rijpen van kaas voor derden. In de jaren negentig komen twee dochters en zoon Jan Anker in het bedrijf. Onder de leiding van Jan Anker is het bedrijf doorgegroeid naar een kaasbedrijf dat kaas verhandelt en in eigen beheer rijpt en transporteert.

In 2010 fuseren de familiebedrijven Bouter Cheese en Anker Cheese tot A-ware Food Group. De leiding van dit familiebedrijf is in handen van Jan Anker. Royal A-ware is een oer-Hollands familiebedrijf met de missie: Samen winnen in de markt door met ketenpartners de meest renderende en duurzame agrifoodketens te bouwen.

Kijk voor meer informatie op www.a-warefood.com.